Suradnja APN-a i Općine

Počela predaja zahtjeva za kupnju POS-ovih stanova u Kostreni

Barbara Čalušić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Općina Kostrena planira izgraditi zgradu sa stanovima u najzapadnijem kostrenskom naselju Vrh MartinšćiceKOSTRENA – Općina Kostrena u suradnji s Agencijom za promet nekretnina (APN) pokrenula je program društveno poticajne stanogradnje na svom području, a zahtjevi za kupnju stanova mogu se predati do kraja lipnja.


Do kraja lipnja APN će održati prezentaciju projekta gdje će svi zainteresirani moći dobiti detaljnije informacije o uvjetima prodaje stanova po povlaštenim cijenama i mogućnostima kreditiranja kupnje.


Općina Kostrena planira izgraditi zgradu sa stanovima u najzapadnijem kostrenskom naselju Vrh Martinšćice čiji će se konačan broj i kvadrature utvrditi sukladno zahtjevima. Izgradnjom POS-ovih stanova Općina Kostrena omogućit će stjecanje prve nekretnine po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, s ciljem zadržavanja mladih obitelji te privlačenja stručnog kadra različitih profila u Kostrenu.
Pravo na kupnju stana imaju svi zainteresirani građani koji ispunjavaju propisane uvjete.


Bodovanje i uvrštavanje na Listu reda prvenstva provest će se u skladu s Odlukom o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva koju je donijelo Općinsko vijeće Općine Kostrena, a zahtjev za kupnju stana mogu preuzeti na mrežnoj stranici Općine Kostrena.