"Fala ti na jubavi"

FOTO/VIDEO Karin Kuljanić apsolutna pobjednica ovogodišnjeg Festivala Melodije Istre i Kvarnera

Slavica Mrkić Modrić, Jakov Kršovnik

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Tako je glasala publika Kastva, Malinske i Rijeke, a stručni žiri je stručni žiri - struka pa je prvo mjesto dodijelio skladbi "Cviće od brnistre" koju izvodi Muška klapa KastavRIJEKA  Kao što se i pretpostavljalo – apsolutna pobjednica ovogodišnjeg Festivala Melodije Istre i Kvarnera je Karin Kuljanić s kompozicijom “Fala ti na jubavi” za koju je glazbu napisao Goran Šarac, tekst Robert Pilepić, a aranžman načinio Aleksandar Valenčić. Karin je najprije osvojila Kastav, potom Malinsku, a večeras i Rijeku. U tri grada osvojila je ukupno 75 bodova. Drugoplasirana kompozicija po odabiru publike MIK-a 2022. sa 63 boda je Srce je srićno (Robert Grubišić – Vjeko Alilović ) u izvođenju klape Tić, a s 52 boda treće je mjesto osvojila skladba Kvarnerska vila (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš) koju izvodi Andrina Frleta.

Foto galerija: MIK 2022. - finale u Rijeci Foto: Marko GracinGlasovi publike na finalnoj večeri

Na finalnoj večeri u Rijeci po glasovima publike prva je bila Karin Kuljanić sa 133 glasa, druga Klapa Tić sa 103 glasa i treći Joso Butorac s 81 glasom.

Tako je glasala publika Kastva, Malinske i Rijeke, a stručni žiri je stručni žiri – struka pa je prvo mjesto dodijelio skladbi “Cviće od brnistre” koju izvodi Muška klapa Kastav, a za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, tekst Daniel Načinović, a aranžman Ivo Popeskić i Saša Matovina.
Drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Danielu Moscardi koji u potpunosti potpisuje, a i sam izvodi pjesmu “3. maj”. Kompozicija “Laku noć, Kostreno” čiji je autor glazbe Andrej Babić, teksta Branka Križik Longin, aranžmana Aleksandar Valenčić, a izvode ju Božidarka (Matija) Čerina i Ženski vokalni sastav Luštrin, od struke je dobila treće mjesto.


Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN


“Zlatni mikrofon”, nagrada za najbolju interpretaciju što ju dodjeljuje Hrvatski radio Radio Rijeka, otišla je u ruke Andrine Frleta za interpretaciju pjesme “Kvarnerska vila”.


A sad Lado Bartoniček! Lado je s pjesmom “Vanka je škuro” kojoj je kompletan autor, a i izvođač dobio čak tri nagrade – nagradu “Nello Milotti, odnosno nagradu “Roženice” za najprimjerenije zastupljen istarski melos, a dodjeljuje ju Hrvatski Radio Radio Pula, potom nagrada “Beseda” za pjesmu koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, a dodjeljuje ju Novi list i nagradu za najbolji aranžman koju dodjeljuje Radio Istra.


Nagrada Čakavskog sabora, ona za najbolji tekst, otišla je u ruke Mirjane Bobuš za tekst pjesme “Kvarnerska vila”.


Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN


Nagradu za najboljeg debitanta koju dodjeljuje Pomorski radio Bakar dobila je Lucija Rajnović s pjesmom “Šterna (Aleksandar Valenčić-Suzana Blečić-Aleksandar Valenčić).


“Mikovska nota”, nagrada Festivala MIK koja u sebi sublimira vjernost, tradiciju, promociju i sve po čemu je MIK poznat, dobio je Daniel Načinović, a Tereza Kesovija koje je inzistirala da ne bude ni u kakvoj konkurenciji za nagrade jednu nije mogla izbjeći – to je ona “online publike”.


Mladen Grdović, iako je bio najavljen i nastupio je na prethodnim dvjema večerima, u Rijeci nažalost nije nastupio.


Čestitke svim mikovcima, i onima s nagradama i onima bez njih, a šire o svemu što se zbivalo na finalnoj večeri Festivala Melodije Istre i Kvarnera održanoj večeras na Trgu Riječke rezolucije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista. Da bi i k letu!