Goranski sportski centar

Platak otvoren za skijaše i sanjkaše, od danas pa dok to dozvoli vrijeme

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Od petka, pa dok to budu dozvolile vremenske prilike, skijašima je na raspolaganju donji dio staze Radeševo 1 koji je zasniježen i u funkciji je pokretna traka RadeševoPLATAK Prirodni snijeg koji je prošle nedjelje pao na području Gorskog kotara zabijelio je i Platak. Iako količine nisu bile dovoljne za skijanje, prirodni snijeg poslužio je kao dobra podloga onom umjetnom, pa se početkom tjedna krenulo sa zasnježenjem staze Radeševo 1.


Kako ističu u Goranskom sportskom centru, sanjkaši i ljubitelji ostalih aktivnosti na snijegu na Platku su mogli uživati tijekom cijelog proteklog tjedna, a vikend pred nama donosi dobre vijesti i za skijaše.


Od petka, pa dok to budu dozvolile vremenske prilike, skijašima je na raspolaganju donji dio staze Radeševo 1 koji je zasniježen i u funkciji je pokretna traka Radeševo.
Sanjkaši će dok bude prirodnog snijega moći uživati na sanjkalištu uz pokretnu traku Baby lift. Osim skijanja i sanjkanja, Platak nudi različite mogućnosti za rekreaciju i ugodan boravak na svježem zraku, ističu u GSC-u.


Blagajna za prodaju karata radi od 8 sati, a pokretne trake od 9 do 16 sati. Informacije o radu skijališta svakodnevno se objavljuju na mrežnoj i Facebook stranici skijališta Platak.


Posjetiteljima Platka na raspolaganju su djelatnici Goranskog sportskog centra u info kućici koja se nalazi pored parkirališta.


– Dok su na snazi nužne epidemiološke mjere i ograničenje broja posjetitelja, u prodaji su isključivo dnevne karte. Maksimalan broj dnevnih ski karata u prodaji je 500, a maksimalan broj dnevnih karata za pristup pokretnim trakama za skijaše i sanjkaše je sto.


S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, bez obzira što je riječ o otvorenom prostoru, posjetitelji se mole za pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, poručuju u GSC-u.