Anketa

VIDEO Pitali smo Riječane ulažu li u budućnost: Štede, ulažu u dogecoin, ili im ode sve na život?

Mateo Levak

Screenshot Mateo Levak

Screenshot Mateo Levak

Na koji način se spremate za sigurnu budućnost? Ulažete li u kripto? Štedite li?Na koji način se spremate za sigurnu budućnost? Ulažete li? Štedite li? Ovo pitanje postavili smo Riječanima.


Odgovore pogledajte u priloženom videu Matea Levaka.

“Baš da ulažem i ne ulažem, ali imam životno osiguranje. Pokušavamo nešto stavljati sa strane, ali… Kako koji mjesec i kako koju godinu.


No, mislimo na budućnost, trudimo se”, ispričala nam je Riječanka.


U Rijeku po odijelo


Ulaže li netko u kriptovalute ili neke druge investicije?


“Što se tiče kripta, evo baš sam uzeo nedavno kriptomarku od Rimca u pošti. Moram je ići pokupiti. Uzeo sam si štednju u banci, imaju dobru kamatnu stopu na pet godina – Happy štednja.


Skupljam lovu za normalni život”, otkrio nam je sugrađanin.Drugi nam kaže da nije baš najbolji primjer štednje.


“Došao sam u Rijeku potrošiti novce i naručiti si novo Fidelio odijelo. Ne bih baš rekao da štedim, više ulažem. Mislim da je život prekratak za štednju”, ispričao nam je sugovornik.


Drugi ipak štede.


“Nastojim od plaće izdvojiti barem nešto sitno. Još nisam upoznao kriptovalute, ali koliko mogu uštedjeti toliko uštedim”, kaže nam Riječanin.


Ulaže se u coine


A investicijski fondovi ili kripto?


“Dečko se više razumije u to, ja baš i ne”, kaže nam Riječanka.Druga naša sugovornica definitivno ulaže u kripto.


“Ulaže mi dečko u coine pa ulažem i ja”, ispričala nam je.


Naletjeli smo na još sugovornika koji barem nešto sitno ulažu u kriptovalute.


“Samo Bitcoin”, jasan je.Neki nađu načina i štedjeti i ulagati u kripto.


“Ulažem u bitcoin, etherium, shiba, dogecoin. Sve pomalo, ništa puno, ali ako u jednom trenutku skoči, zašto ne”, mišljenja je.


Ode sve na život


Drugi si stavljaju sa strane bar sitan dio plaće.


“Ne možemo puno, nažalost, kakve su plaće, ali eto”, kaže.Naš sugovornik koji je u Rijeku došao po odijelo također ulaže malo u kriptovalute, ali dionicama trenutno ne vjeruje.


“Vidite i sami kakva je trenutno situacija. Sve pada, mislim da je kripto puno sigurniji izbor trenutno”, kaže nam.Drugi, pak, koriste opciju da bar malo uštede u banci prilikom svakodnevnih plaćanja.


“Prilikom dizanja novca na bankomatu ili raznih uplata izdvoji mi se par kuna, onda mi je to nekakva štednja pa se jako razveselim koliko se skupi”, ispričao je.Treći se pak trude nešto uštedjeti, ali teško je to učiniti u trenutnoj situaciji.


“Manje više ode sve na život”, zaključuju.