PRESS KOLEGIJ

PGŽ objavila kandidate za godišnje nagrade: Među njima su i svi zaposlenici KBC-a Rijeka

Barbara Čalušić

Ilustracija Foto: Vedran Karuza

Ilustracija Foto: Vedran Karuza

Kako je na jučerašnjem redovnom press kolegiju najavio predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić među 27 točaka dnevnog reda naći će se i treća izmjena Prostornog plana PGŽ-a kao i izvješće u sustavu stanja civilne zaštite.RIJEKA – Klinički bolnički centar Rijeka i njegovi zaposlenici, Veslački klub Jadran i Siniša Kuharić predloženi su godišnje nagrade Primorsko-goranske županija dok je za nagradu za životno djelo predložen monsinjor Ivan Devčić. O dodjeli županijskih nagrada odlučivat će županijski vijećnici na sjednici Županijske skupštine koja će biti održana u četvrtak, a dodjela nagrada planirana je za svečanu sjednicu Županijske skupštine koja bi se trebala održati 14. travnja.


Kako je na jučerašnjem redovnom press kolegiju najavio predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić među 27 točaka dnevnog reda naći će se i treća izmjena Prostornog plana PGŽ-a kao i izvješće u sustavu stanja civilne zaštite.


Na sjednici će se naći i nacrt prijedloga programa javnih potreba u području kulture i tehničke kulture za 2022. godinu. Za sufinanciranje javnih potreba u kulturi predloženo je 195 programa u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna, a županija će sufinancirati i 64 programa tehničke kulture.
Dožupanica Marina Medarić istaknula je kako je Županija je dala suglasnost Srednjoj školi Delnice da od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatraži odobrenje za izvođenje programa obrazovanja učenika za zanimanje šumarski tehničar.
– Škola je suglasnost nadležnog Ministarstva zatražila još u prošloj školskoj odini, ali je tek ove godine, zaposlenjem još jednog nastavnika, ispunila kadrovske kriterije. Također, donijeta je i Odluka Školskog odbora o uvođenju navedenog programa, a provedena je i anketa među učenicima osnovnih škola u Gorskom kotaru iz koje je vidljivo da bi više od 60 posto učenika od petog do osmog razreda osnovne škole razmislilo ili upisalo ovaj program kada bi im bila ponuđena ta mogućnost, istaknula je Medarić.


Prema njezinim riječima, na prošlotjednom kolegiju župana donesena je odluka o rasporedu sredstava za sufinanciranje programa i projekata udruga nacionalnih manjina koje djeluju na području PGŽ-a u 2022. godini. Riječ je o ukupno 82 programa koji su odobreni i koji će se sufinancirati s ukupno 520 tisuća kuna.