Završni skup

PGS i SDP najavili kapitalne projekte za Jelenje: “Dokazana smo snaga”

Sanja Gašpert

Sa završnog skupa koalicije PGS i SDP u Jelenju

Sa završnog skupa koalicije PGS i SDP u Jelenju

Stoga slogan kampanje glasi "Dokazana snaga Jelenja" i vjerujem da ćemo u nedjelju ponovo dobiti podršku mještana, kazao je Robert MarčeljaNova škola i dvorana, zdravstvena stanica, reciklažno dvorište, sanacija Dubine, LED rasvjeta, struja i internet na Hahliću, novi sportski centar u Dražicama, kao i fitness park uz Sušicu, obnovljena kola u Gašparovom mlinu, uređen trg u Podkilavcu, obnovljena sva dječja igrališta, kao izgrađena nova na području našeg Jelenja – sve su to projekti koje smo iz temelja izgradili, poručila je to koalicija PGS-SDP Jelenje na završnom skupu održanom u Domu kulture Dražice, a koji su mještani mogli pratiti putem interneta.


Kandidat za načelnika Općine Jelenje i aktualni načelnik Robert Marčelja (PGS) kazao je kako su brojni projekti prvi put u povijesti jelenjske lokalne samouprave financirani sredstvima EU-a.


Stoga slogan kampanje glasi “Dokazana snaga Jelenja” i vjerujem da ćemo u nedjelju ponovo dobiti podršku mještana, kazao je Marčelja, dodajući kako su PGS i SDP najjače političke opcije u Jelenju.
Svoju podršku u Dražice je došao iskazati i Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a i gradonačelnik Grada Krka, kao najuspješniji gradonačelnik u Hrvatskoj, a svoju podršku iskazao je i Robert Maršanić, predsjednik jelenjskog PGS-a.– Prioritet za iduće mandatno razdoblje je proširenje Dječjeg vrtića u Podhumu u vidu prave jasličke skupine. Sredstva su već osigurana iz EU i HR fondova, stoga će od rujna vrtić imati nove kapacitete za djecu.


Također, planira se proširiti i sama zgrada kroz dogradnju i rekonstrukciju, čime bi se stvorili uvjeti za upisati svu djecu s našeg područja. Drugi projekt po prioritetu svakako je Dom za starije i nemoćne u Jelenju, kod stare škole kod groblja.


Zajedničkim snagama s Primorsko-goranskom županijom izgradit ćemo dom za umirovljenike i potrebite kao ispostava Doma Kantrida. Izgradnja kanalizacije i proširenje vodovodne mreže dat će novu dimenziju i kvalitetu života svim našim naseljima.


Ugovori su već potpisani. Izgradnja uz pomoć fondova Europske unije će započeti uskoro. Također, tu je i projekt proširenja groblja koji također ide kroz nekoliko mjeseci. Staru školsku zgradu u Jelenju stavit ćemo u funkciju gospodarstva i poduzetništva, u suradnji sa Županijom koja je i vlasnik samog objekta i pripadajućeg zemljišta.


Također, proširit ćemo poduzetničku zonu Astra u Dražicama prema Dubini. U samoj Dubini mislimo izgraditi solarna elektranu, kao Greenfield investicija.


U idućem mandatnom razdoblju želimo kreirati 50 novih projekata, dosadašnji investicijski ciklus bio je veći od 50 milijuna kuna, a u iduće četiri godine želimo poboljšati Jelenje za 200 milijuna kuna ulaganja u naš zavičaj, zaključio je Marčelja.


Prema anketama, Marčelja pobjeđuje u prvom krugu


Portal Naše Jelenje organizirao je internetsku anketu za mještane Općine Jelenje. Na reprezentativnom uzorku od 436 glasača mještani su najveću podršku dali aktualnom načelniku Robertu Marčelji, koji je osvojio je 61 posto glasova, što bi u praksi značilo pobjedu u prvom krugu izbora.


Drugo mjesto s 28 posto glasova podrške osvojio je kandidat nezavisne liste dr. Fedor Dorčić, a od pravovaljanih kandidacijskih lista ističu se još Suzana Šebelja Colnar iz Grobničke stranke s 8 posto glasova, dok je Ivoslav Ban, kao član HDZ-a osvojio svega tri posto glasova.