Posljedice diskriminacije

Ovog vikenda u Rijeci počinju “Tjedni jednakosti”, evo o čemu se radi

Bruna Matičić

Ilustracija CMS

Ilustracija CMS

Žele upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi svijest o jednakostiOvoga vikenda u Rijeci započinju »Tjedni jednakosti« kojima organizatori, Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacija mladih Hrvatske, žele upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi svijest o jednakosti.


– Unutar jedne godine svaki treći Rom ili Romkinja u regiji Istra i Primorje minimalno jedanput doživi diskriminaciju.


Tjedni jednakosti i kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutačnu situaciju, poručili su organizatori.
Rijeka je uz Zagreb, Beli Manastir, Kutinu, Vodnjan, Slavonski Brod, Čakovec i Karlovac, jedan od osam gradova u kojem će se u sklopu ove manifestacije održati prigodni programi.


U sklopu Tjedna jednakosti, koji će se u Rijeci održati od 24. srpnja do 14. kolovoza u prostoru Exportdrva, u subotu i nedjelju 24. i 25. srpnja u 19.30 sati prikazivat će se predstava »Pogledaj me« Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem koja progovara o identitetu i društvenim odnosima.


Ulaz je besplatan, no prema epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija karata na [email protected].


U ponedjeljak 2. kolovoza u Galeriji Kortil bit će otvorena audio-vizualna izložba »Jednog dana život će biti lijep« autorica Barbare Matejčić i Ane Opalić.


Izložba je nastavak projekta »Kad odrastem, bit ću bogatašica«, a bit će otvorena do 14. kolovoza 2021.