Ljubav za Ričinu

Ove subote edukativni piknik na Rječini

Sanja Gašpert

Foto Screenshot

Foto Screenshot

U subotu na obali Rječine želimo zajednički odgovarati na pitanja: "Što je sve rijeka?", kao i "Gdje počinju rijeke, te kuda sve i kako vrludaju i kroz nas?", ističu organizatoriKreativna platforma Ljubav za Ričinu, poznata po organizacji kreativnih akcija za obranu i revalorizaciju rijeke Rječine, organizira ove subote, 26. lipnja od 12 do 18 sati, na lokaciji Vlaštić na obali Rječine, besplatno događanje “Rijeka, ja – edukativni piknik na Rječini”, višesatno druženje uz rijeku, posvećeno propitivanju osobnih i kolektivnih odnosa s rijekama, vodama, kršom, odnosno krškim krajolicima.


– S naglaskom na stvaralačku atmosferu, za vas i s vama, muziciramo te predavanjem otvaramo rijetko kada dodirnute teme o percepciji Dinarskog krša, jednog od najistaknutijeg u svijetu te krških rijeka i njihovih tajnovitih podzemnih i nadzemnih puteva, kao i manje poznatih puteva suodnosa s nama koji na tim i s tim krškim krajolicima živimo, u mjestima, gradovima, selima, gorama…


U subotu na obali Rječine želimo zajednički odgovarati na pitanja: “Što je sve rijeka?”, kao i “Gdje počinju rijeke, te kuda sve i kako vrludaju i kroz nas?”. Zajednički ćemo odgovarati na ta pitanja predavanjima i opuštenim razgovorima uz rijeku, land artom i razumijevanjem land arta te kantautorskom unplugged glazbom, ističu organizatori.
Sadržaj kreiraju dr. sc. karstologije Ivo Lučić, novinar, istraživač i aktivist, red. prof. mr. art na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Zvjezdana Jembrih, viša konzervatorica-restauratorica, predstojnica katedre za restauriranje umjetnina, Marinko Babić, ronilac i podvodni fotograf, članovi sportsko-penjačkog kluba Rirockclimbing, kantautori Linda Uran, Ivan Škrabe i Martin Ladika.


Više informacija može se pronaći na Fb eventu Rijeka, ja.


U slučaju lošeg vremena, događaj se otkazuje.