Kastav

Otvorena konoba “Fortica”: Šef Željko Markus priredio vrhunski gastronomski događaj

Vladimir Mrvoš

Snimila Ana Križanec

Snimila Ana Križanec

Vlasnik i ujedno šef kuhinje, Željko Markus, večeru od četiri slijeda započeo  je s carpacciom od boškarina punjenog s paštetom od guščje jetre na pireu od zelene jabuke s mladom kapulom i porilukom



Klapa Intriga zapjevala je “Konobo moja” i otvorila novootvorenu konobu u prizemlju poznatog kastavskog restorana Fortica.


Uz dvadesetak odabranih gostiju i četiri slijeda jela i prateća vina ekološke vinarije Rizman gosti su uživali u vrhunskom gastronomskom događaju.



Vlasnik i ujedno šef kuhinje, Željko Markus, večeru od četiri slijeda započeo  je s carpacciom od boškarina punjenog s paštetom od guščje jetre na pireu od zelene jabuke s mladom kapulom i porilukom. Prvi slijed je sparen uz zimski Pošip vinarije Rizman kojeg je upario Salvador Mandarić iz vinarije Rizman.


Kako je protekao ostatak gastro večeri u novootvorenoj konobi Fortica možete saznati u nedjeljnom Novom listu, u opširnoj reportaži.


Snimila Ana Križanec


Snimila Ana Križanec


Snimila Ana Križanec