Dječja kuća

Otvoren Tobogan: Mališane očekuje više od četrdeset radionica, pričaonica, šetnji i drugih događanja

Ervin Pavleković

Snimio Mark GRACIN

Snimio Mark GRACIN

Nakon službenog dijela otvorenja uslijedila je interaktivna pričaonica "Maštovita priča na gradilištu" pod vodstvom Dijane Zorić, diplomirane povjesničarke umjetnosti, profesorice talijanskoga jezika i književnosti i stručnjakinje za storytelling, tj. pripovijedanje

RIJEKA U art kvartu Benčić ispred Dječje kuće danas je otvoren peti Festival “Tobogan” koji će trajati od 24. lipnja do 7. srpnja ove godine, a ponudit će bogat program u kojem će naši najmlađi moći sudjelovati u nekoj od preko četrdeset radionica, pričaonica, šetnji i ostalim događajima, te tako provesti početak svojih ljetnih praznika u kulturno-kreativnom predznaku.

Foto galerija: Otvorenje festivala Tobogan u Dječjoj kući Foto: Marko GracinFestival “Tobogan” riječka je manifestacija nastala u sklopu programskog pravca Dječja kuća projekta EPK Rijeka 2020 pod sloganom “aktivne ferije za djecu”, a održava se od 2017. godine. Ove godine, dakle, održava se po peti puta, od 24. lipnja do 7. srpnja uz poštivanje svih epidemioloških mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.


Ovogodišnji “Tobogan” odvijat će se većinom u novome prostoru Dječje kuće otvorene prije nekoliko mjeseci, a donijet će bogat program s više od 40 događanja, među kojima su radionice, vođene šetnje, pričaonice, piknik, gaming turnir, predstave, projekcija, druženja i drugo.
Kako je ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković istaknula, program je raznovrstan, pa svatko dijete može pronaći nešto za sebe, a sudjelovanjem u nekome od događaja djeca stvaraju cjeloživotnu naviku pohađanja kulturnoga sadržaja.


Nakon službenog dijela otvorenja uslijedila je interaktivna pričaonica “Maštovita priča na gradilištu” pod vodstvom Dijane Zorić, diplomirane povjesničarke umjetnosti, profesorice talijanskoga jezika i književnosti i stručnjakinje za storytelling, tj. pripovijedanje.
Organizatori ovogodišnjeg Festivala “Tobogan” su, kao i prijašnjih godina, gradske kulturne ustanove Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti koje su bile programski partneri od početka programskog pravca Dječja kuće. Više informacija o samome programu i događanjima može se pronaći na mrežnim stranicama Dječje kuće https://djecjakuca.hr/ ili putem maila [email protected].