Kastafsko kulturno leto

“Oštija”: Čakavska glazbeno-scenska predstava oduševila kastavsku publiku

Valentina Sablić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Na kastavskoj Crekvini ovi glumci amateri i glazbenici profesionalci krenuli su s glazbenim brojevima - nakon legendarne "Šajo, Šajo" uslijedio je skeč s Bele nedeje koju uzurpiraju epidemioloziKASTAV – Zoran Kinkela Mežnjar, Andy Cech, Zoran Ravnić, Damjan Grbac i Dražen Turina Šajeta trenutno su „najboja ponuda sveta“, kako ih je potonji najavio jer „se se menja z uri va uru“ pa je ova ekipa preuzela zabavu i kulturu. Iako u nešto manjem sastavu nego prošle godine, kada je u sklopu Kastafskog kulturnog leta ovaj multimedijalni projekt doživio premijeru, „Oštija“ ponovno oduševljava publiku KKL-a.


– Ovo leto nimamo za gosti, ali imamo novi klipi, novi skečevi, a kako Koktelsi i Mauro ne moru sost ovo je najboje ča morete dobit, uveo je Šajo u urnebes i odmah izmamio ovacije smijeha i gromoglasan pljesak.

Na kastavskoj Crekvini ovi glumci amateri i glazbenici profesionalci krenuli su s glazbenim brojevima – nakon legendarne “Šajo, Šajo” uslijedio je skeč s Bele nedeje koju uzurpiraju epidemiolozi. Nastavlja se  red muzike, red videoklipova, skečeva i zagarantirana zabava. Potpuno novi sadržaj, prilagođen novom vremenu i novom normalnom.


Foto galerija: "Oštija" na KKL-u Foto: Marko Gracin


Publika nastavlja uživati u lakrdijaškim pričama koje u punom sjaju oživljavaju čakavske aforizme tipa “Koliko šoldi toliko muziki”, “Grd ko da je grobaru z lopati pobegal”, “Nećeš tega filma gledat”, “Prišal je vrah po svoje” te im daju pravi smisao – ironičan i satiričan, a uvijek ludo zabavan.


Ono čime gledatelje „Oštija“ i ove godine kupuje je spontanost i improvizacija te lakoća izvedbe situacija u kojima se gledatelj, ako je pučanin ovih krajeva, često može prepoznati, a prepoznati svoje monade na kazališnim daskama – to je poseban urnebes.


Dramski program Kastafskog kulturnog leta i ove je godine jedan od najposjećenijih dijelova manifestacije – „Oštija“ je za danas bila rasprodana, a tako je i za sutra, kada se urnebesi ove petorke nastavljaju.