Posjet kompleksu na Svilnom

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u JGL-u na edukaciji o bolesti suhog oka

P. N.

Foto Screenshot JGL

Foto Screenshot JGL

Naše Vizol S kapi, kao inovativna i tehnološki napredna terapija, dobro prihvaćene od strane liječnika propisivača o čemu svjedoči i posjeta grupe specijalista oftalmologa, rekla je Dunja Siuc ValkovićU okviru strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima, Jadran galenski laboratorij (JGL) je ugostio grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije. Posjeta je uključila obilazak sterilnih proizvodnih pogona unutar JGL Pharma Valley kompleksa na Svilnom, te znanstveno-stručnu edukaciju na temu bolesti suhog oka, saznajemo na internet stranici JGL-a.


„Bliski istok i tržišta regije Jugoistočna Azija već su dugi niz godina među ključnim područjima širenja B2B poslovanja JGL-a. Procijenili smo da su to tržišta s iznimnim potencijalom prodaje za dio našeg portfelja u strateškim terapijskim grupama oftalmologije, nazalnih sprejeva i dermatologije“, riječi su Dunje Siuc Valković, direktorice globalnog razvoja poslovanja u JGL-u, koja dodaje da je poslovanje kompanije na tržištu Saudijske Arabije započelo 2017. godine uspješnom registracijom Vizol S linije proizvoda.


Foto Screenshot JGL

Foto Screenshot JGL


„S partnerom za distribuciju ostvarili smo kvalitetne odnose i stvorili pretpostavke za daljnje širenje suradnje. Usprkos COVID-19 pandemiji, lansiranje je realizirano u posljednjem kvartalu 2020., te smo do sada ostvarili prodaju od 450.000 pakiranja s jakim trendom rasta. Naime, zbog  klimatske specifičnosti regije, prevalencija bolesti suhog oka u tamošnjoj je populaciji izrazito visoka, preko 30 posto. Stoga su naše Vizol S kapi, kao inovativna i tehnološki napredna terapija, dobro prihvaćene od strane liječnika propisivača o čemu svjedoči i posjeta grupe specijalista oftalmologa. U Rijeci smo ugostili njih 15 koji, nakon posjeta našem proizvodnom kompleksu, nisu krili oduševljenje visoko sofisticiranom tehnologijom u JGL pogonima, kao i inovativnim rješenjima koje kontinuirano razvijamo u dijelu terapije za oko i nos“, zaključila je Siuc Valković.
JGL nastavlja s jačanjem portfelja na ovom potentnom tržištu, pa je tako uz prisutan Vizol S, u tijeku lansiranje Aqua Maris Classic, Strong i Baby sprejeva za nos.