Četverosedežnica

Odabran izvođač nove žičare Radeševo, posao je težak 33 milijuna kuna

Ingrid Šestan Kučić

Foto GSC Platak

Foto GSC Platak

Goranski sportski centar uz potporu PGŽ-a donio je odluku o izvođačima radova za RadeševoGoranski sportski centar uz potporu Primorsko-goranske županije donio je odluku o izvođačima realizacije nove žičare Radeševo. Radi se o žičari četverosedežnici duljine 800 metara. Objavljena je odluka, čekamo hoće li biti žalbi i očekujemo početak radova s ovom godinom.


Nadamo se ranoj jeseni, najavio je pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare Primorsko-goranske županije.


Dodajući da je vrijednost same investicije prema ponudi 32,8 milijuna kuna bez PDV-a Krpan je istaknuo da se na to dodaju i troškovi voditelja projekta te nadzornih inženjera, za što će se izdvojiti dodatnih 800 tisuća kuna.
– Za nas je ovo velika stvar. To je kvalitetna priča kojom će se zaokružiti vrlo vrijedne investicije na Platku čime će on postati važna točka turističkih i rekreativnih zbivanja ne samo u Hrvatskoj nego i šire, najavio je Krpan.


Dodajući da je PGŽ među vodećima u korištenju europskim sredstvima Krpan je istaknuo pregovore s Ministarstvom regionalnog razvoja oko sufinanciranja žičare na Platku bespovratnim sredstvima.


– Nadamo se da će nam izaći ususret i da će u prioritetima RH ovakvi objekti, kao i niz drugih objekata koje na lokalnoj i regionalnoj razini radimo, naći mogućnost bespovratnog sufinanciranja, kazao je pročelnik.


Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je pak da je Županija pripremila i prijavu za projekt pomoćnika u nastavi u okviru kojeg se djeci s posebnim potrebama omogućavaju pomoćnici.


– Radi se o projektu vrijednosti 4,2 milijuna kuna u sklopu koje smo predvidjeli 93 pomoćnika u nastavi za 98 učenika s posebnim potrebama u 24 osnovne i 11 srednjih škola.


Bespovratnih sredstava ćemo povući 3,5 milijuna kuna, a ostalo će realizirati Županija, 717 tisuća kuna. Najvrjednije je svakom djetetu omogućiti školovanje što ovim projektom radimo, zaključio je župan.


PGŽ je bjavila i informaciju o početku i završetku iduće školske godine koja počinje 6. rujna, a završava 21. lipnja 2022. Učenici će imati jesenski odmor od 2. do 3. studenog, a zimski će se odmor realizirati u dva dijela.


Prvi dio će započeti 24. prosinca i završiti 7. siječnja, a drugi dio će se realizirati od 21. do 25 veljače. Proljetni odmor učenika bit će od 14. do 22. travnja.