Brojke su jasne

Od početka četvrtog vala u PGŽ-u su se zarazile 2.392 osobe. Cijepljenih je bilo samo – 339

P. N.

Foto D. Puklavec PIXSELL

Foto D. Puklavec PIXSELL

Istovremeno, broj preminulih od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ je 17 od čega su 4 cijepljene starije osobe sa udruženim kroničnim bolestimaPrimorsko-goranska županija u zadnja 24 sata ima 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, na 1.215 testiranih uzoraka. Iz Rijeke i prstena je 25 novozaraženih, deset ih je s crikveničko- vinodolskog područja, te po dvoje s Liburnije, Gorskog kotara i  s Krka.


24 novooboljele osobe pripadaju radnoj populaciji, 13 mlađim dobnim skupinama, a 4 je osoba starijih od 65 godina.


Ozdravilo je još 55 osoba, pa se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ-a smanjio na 660.
“Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan u odnosu na jučer za jednog pacijenta i iznosi 28. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 8 pacijenata što je također jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru- KBC-a Rijeka nije bilo preminulih osoba”, javljaju iz stožera.


Ukupno su do danas tijekom četvrtog vala epidemije COVID-19 bolesti u PGŽ-u oboljele 2.392 osobe od čega je svega 339 osoba, odnosno njih 14.17% je bilo cijepljeno.


Istovremeno, broj preminulih od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ je 17 od čega su 4 cijepljene starije osobe sa udruženim kroničnim bolestima.