POVRATAK AUTOBUSERA

VRAĆA SE FLIXBUS Od 18. lipnja opet se s Kvarnera i Istre može do europskih odredišta

Alenka Juričić Bukarica

RONI BRMALJ

RONI BRMALJ

Sve destinacije mogu se već sada provjeriti putem web stranice ili aplikacije te kupiti karte. Putnike se potiče na internet kupnju jer će se tako smanjiti fizički kontakt i dugački redovi za kupovinuAutobusni prijevoznik FlixBus, nakon novih popuštanja mjera Stožera Civilne zaštite u autobusnom prijevozu putnika te sukladno uvjetima putovanja unutar pojedinih država Europe, 18. lipnja ponovo uspostavlja međunarodne autobusne linije. Samim time FlixBus će ponovo Kvarner i Istru povezati s deset europskih destinacija u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Češkoj.


Potražnja velika


Kako ističu u ovoj prijevozničkoj tvrtki, iz Hrvatske se njihovim autobusima može još i do Luksemburga pa tako hrvatske gradove povezuju s ukupno 30 europskih destinacija. Na ovaj način putnicima je ponovo omogućeno putovanje bilo u turističke, obiteljske ili poslovne svrhe u ovaj dio Europe.


– Iz Kvarnera i Istre trenutačno se može do europskih destinacija poput Ljubljane, Beča, Salzburga, Münchena, Praga i Berlina. Inače, na međunarodnim putovanjima pokazana je potražnja od samih početaka ponovnog uspostavljanja javnog prometa.
Mi smo sve naše polaske prilagodili trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Europi. Nove ćemo destinacije i države dodavati kako će se razvijati daljnja situacija i tržišna potražnja.


Što se tiče linija unutar Hrvatske, potražnja za njima i dalje postoji te smo svakodnevnim polascima prema Srednjoj i Južnoj Dalmaciji, dodali i destinacije poput Plitvičkih jezera, Rijeke, Slavonskog Broda i Imotskog uz poštovanje preporuka sigurnosti za naše putnike, istaknuo je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.


Od sljedećeg će se četvrtka, dakle, iz Zagreba, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Rovinja, Varaždina, Osijeka, Vukovara i drugih destinacija unutar Hrvatske moći putovati ponovo do 30 europskih destinacija, a sve dostupne destinacije i mogu se već sada provjeriti putem web stranice ili aplikacije te kupiti karte.


Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove.


Pojačana prevencija


Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dopuštenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.


U FlixBusu navode i kako će otvaranje granica i popuštanje mjera osigurati novi priljev turista koji svake sezone FlixBusom stižu u Hrvatsku u znatnom broju. Porast broja turista koji su stizali iz inozemstva FlixBus autobusima, iz sezone u sezonu rastao je i do 80 posto prema određenim destinacijama.