Suradnja

Obersnel i Komadina potpisali da namjeravaju uložiti 2 milijuna kuna u obnovu igrališta Robert Komen

Jakov Kršovnik

Foto Vedran karuza

Foto Vedran karuza

Namjera im je da za obnovu umjetne trave na igralištu Grad i Županija izdvoje po milijun kuna iz proračuna, dakle zajednički 2 milijuna kunaŽupan PGŽ-a Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potpisali su pismo namjere kojim izražavaju spremnost da do kraja 2021. godine u proračunima osiguraju sredstva za obnovu travnjaka na igralištu “Robert Komen” na Podmurvicama kojim se, prema podacima za tjedan 12. – 18. travnja, koriste HNK Orijent, NK Zamet, NK Grbci, HNK Rijeka i Lokomotiva.


Namjera im je da za obnovu umjetne trave na igralištu Grad i Županija izdvoje po milijun kuna iz proračuna, dakle zajednički 2 milijuna kuna.


Gradonačelnik Obersnel rekao je da su u proteklih petnaestak godina investirali ogromne novce u sportsku infrastrukturu.
– Samo u prošle dvije godine smo u nabavku opreme i uređenje sportskih terena u Rijeci uložili negdje preko tri milijuna kuna, koliko se sjećam, od čega je najveći dio išao na uređenje stadiona HNK Orijenta na Krimeji.


Uz igralište “Robert Komen” postoje još dva koje bi trebalo obnoviti, a o njihovoj konstrukciji ćemo također razgovarati, zaključio je Obersnel. Župan je pak kazao da ulažu oko deset milijuna kuna godišnje u sport, od čega pet milijuna u javne potrebe, a oko pet milijuna u kapitalnu izgradnju.– Ovo je nastavak suradnje i ulaganja Županije u sportske objekte diljem PGŽ-a. Zahvaljujem Saši Matijašu iz Orijenta i ljudima iz Lokomotive koji su dali inicijativu i kojima trebaju ovakvi sportski objekti za treninge i za utakmice u svojim ligaškim natjecanjima.


Također, izgradili smo čitav niz školskih sportskih dvorana za bavljenje sportom naše djece, kako u školi, tako i za treninge raznih klubova. Logični je nastavak da se to dogodi i u Gradu Rijeci te da im Županija da ruku za izgradnju pa ovih dana kreću i radovi na dvorani Medicinske škole te još jedne školske sportske dvorane, rekao je Komadina.


Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom mandatu, u srijedu, vijećnik Marinko Koljanin pitao se je li moguće da Županija pokazuje spremnost da sufinancira sanaciju nogometnih igrališta umjetnom travom te komentirao da je šteta što izbori nisu češće, jer da inače PGŽ ne ulaže u riječku sportsku infrastrukturu.


Na novinarsko pitanje o tome da se ulaganje najavljuje samo zbog izbora Komadina je rekao da je očekivano da će pred izbore biti svakojakih kritika, ali da su on i gradonačelnik ovo dogovarali već nekoliko mjeseci.


– Kako pred izbore postajemo tehničko vodstvo, ne možemo teretiti proračune svojih jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali možemo iskazati dobru volju i želju da surađujemo na razvoju sporta.


Vjerujem da će svaka vlast, kad se steknu uvjeti iza izbora i kad se zakonski osiguraju sredstva, poštovati iskazanu volju i sklopiti sam ugovor, zaključio je Komadina i dodao da Županija ulaže u infrastrukturu, jer su, na primjer, uložili već 70 milijuna kuna u Platak, a pripremaju i gradnju nove žičare.