NK Pomorac 1921

Novo igralište u Žuknici za sto godina igranja nogometa u Kostreni

Slavica Kleva

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Vrijednost projekta je više od 7,4 milijuna kuna, što je najveće ulaganje u Žuknicu u posljednjih dvadeset godina. Projektom je predviđeno postavljanje nove umjetne trave te povećanje dimenzija terena na 106 x72 mDanas, ovdje na igralištu, potpisujemo ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici vrijedan 7,4 milijuna kuna, čime će se pridonijeti poboljšanju uvjeta treniranja i sportskog razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za osigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta – kazao nam je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić netom prije stavljanja potpisa na ugovor.


Zeleni travnjak


Početak radova očekujemo kroz desetak dana, izgradnja je planirana za 180 kalendarskih dana, baš kada ćemo proslaviti i stotu obljetnicu organiziranog igranja nogometa, jer osim velikog broja poklonika i članstva, nogomet je sport s najduljom tradicijom u Kostreni pa će se i ovom kapitalnom investicijom na lijep način obilježiti stoljeće nogometa na ovom području, kazao je Vranić.


A u ime izvođača radova ugovor je potpisao predsjednik uprave GP-a Krk Josip Purić.
– Kako ne bih bio zadovoljan, svi smo čekali ovu rekonstrukciju, dodao je Mario Sintić, predsjednik kluba Pomorac 1921. Lijepo da će naša djeca dočekati dan da na jubilarnu godinu zaigraju na novom igralištu.


A gdje je ljepše zaigrati nego na zelenom travnjaku. Pridružujem se čestitkama i velika zahvala općini i načelniku Vraniću, kazao je Sintić.Projektom rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta predviđeno je postavljanje nove umjetne trave uz ishođenje Fifa Quality Pro certifikata, kao i povećanje dimenzija terena na 106 x72 metra.


Igralište će dobiti i novu rasvjetu, po najvišim standardima, ogradu sa zaštitnom gumenom spužvom na svim stupovima oko igrališta, novu tribinu na istočnom dijelu te novu opremu, golove, klupu za rezervne igrače i suce, korner zastavice i slično.


Rekonstrukcijom je predviđena i izvedba potpornih zidova igrališta i oborinske odvodnje, kao i prilaznog puta za interventna vozila na sjevernoj strani igrališta.


Prijava i na LAG


Od projektiranja do završne faze ukupna vrijednost projekta iznosit će preko 7,4 milijuna kuna što je najveće ulaganje u Žuknicu u posljednjih dvadeset godina i predstavlja početak ulaganja u ovaj važan sportski kompleks.


Premda je Općina za realizaciju projekta osigurala sredstva u ovogodišnjem proračunu, projekt rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta prijavila je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta na čiju se odluku o sufinanciranju još čeka, no prijavom projekta Općina želi nastaviti s uspješnim povlačenjem bespovratnih sredstava za različite projekte kako bi se u njima umanjio udio proračunskih sredstava.


Također, prijavom na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol, pokušat će se dobiti sredstva i za rekonstrukciju drugog, malog pomoćnog igrališta, na kojem bi se postavila nova umjetna trava, ograda i oprema.