Održan boćarski turnir

Novo boćalište BK Draga puno znači u željenom radu s mladima

Vladimir Mrvoš

Marko Filipović i Josip Butković / Snimio Milan ĐEKIĆ

Marko Filipović i Josip Butković / Snimio Milan ĐEKIĆ

Brojni okupljeni boćari, koji su se prvi put okupili na boćalištu u Sušačkoj Dragi, imali su samo riječi pohvale za novi izgled boćališta i okoliša, koji je tijekom obnove dobio i nove dvije boćarske staze 


RIJEKA U povodu otvorenja novog boćališta Boćarskog kluba Draga održan je boćarski turnir na kojem je sudjelovalo 12 ekipa iz Rijeke i okolice. Na turniru su sudjelovali boćarski klubovi Draga, Krimeja, Kukuljanovo, Kostrena, Vežica, Trsat, Zastenice, Brajda, Ledenice, Punat, Dramalj i Hreljin. Na svečanom otvorenju prvog turnira na obnovljenom i proširenom boćalištu, uvodne riječi mnogobrojnim boćarima, te domaćinima iz BK Draga uputio je i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.


Zbog kiše u popodnevnim satima turnir se preselio u Boćarski centar Podvežica.


Snimio Milan ĐEKIĆ
– Teren smo službeno otvorili krajem prošle godine, a ovo je prvi veliki turnir, rekao je gradonačelnik Filipović.


Brojni okupljeni boćari, koji su se prvi put okupili na boćalištu u Sušačkoj Dragi, imali su samo riječi pohvale za novi izgled boćališta i okoliša, koji je tijekom obnove dobio i nove dvije boćarske staze. Boćalište BK Draga, kluba koji je osnovan 1972. godine, kada je i registrirani klub i primljen u Boćarski savez Rijeke, imalo je svoju razvojnu povijest. Odmah nakon što je osnovan klub napravljen je prvi jog, a prva staza pokazala se premala, pa je za nekoliko godina napravljena i druga. Sada boćalište ima četiri nove staze pojedinačnih dimenzija 3,0 x 27,50 metara uz međurazmak 0,60 metara, čime klub ispunjava potrebne standarde županijske lige. Prije nego što je napravljeno novo boćalište moralo se srušiti ono staro.


Sin i otac – Jakov i Damir Ivošević / Foto Milan ĐEKIĆ


Novo boćalište ima i dva reda betonskih tribina, a staze su opremljene i zaštitnom gumenom oblogom. Na boćalište je postavljen i završni sloj staze sastavljen od drenažnih slojeva i završnog sitnog pijeska. Nije uređeno samo boćalište već je očišćen i uređen sam okoliš terena, podignuta je ograda te rampa za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Napravljene su i pristupne stepenice s košarkaškog igrališta, koje je za ovaj turnir poslužilo kao priručno parkiralište. Boćalište ima i sustav za odvodnju oborinskih voda, a postavljena je i rasvjeta. Samo boćalište nalazi se uz zgradu Mjesnog odbora Draga u kojoj su prateći sadržaji boćališta, a na velikoj terasi je pri završetku i veliki zidani roštilj, tako da će ovo mjesto biti središte društvenog života Sušačkoj Dragi, i privući sigurno mnoge članove u klub.


Sudionici boćarskog turnira u Dragii s gradonačelnikom / Foto Milan ĐEKIĆ Rijeke Markom Filipovićem


Klub sada ima osamdesetak članova od kojih je dvadeset aktivnih boćara. Predsjednik BK Draga Josip Butković bio je jako ponosan na odaziv kolega boćara iz Rijeke i okolice i nada se da će ovo postati tradicionalni turnir.


– Za sada još nismo međunarodni turnir, ali u planu je i da pozovemo boćare iz drugih zemalja, kaže nam Butković, te napominje da novo boćalište puno znači u djelovanju kluba te u željenom radu s mladima.


To dokazuju i otac i sin iz BK Vežica Damir i Jakov Ivošević koji zajedno nastupaju i brane boje svog kluba.


– U klubu smo zajedno od 2014. godine, kaže Jakov i kaže da se na terenu trebao naći i njegov brat blizanac Filip, ali nije mogao jer je radio.


Foto Milan ĐEKIĆ