Humanitarna akcija

NE DAJMO DA NAM SUGRAĐANI GLADUJU Danas se održava humanitarna akcija za pomoć trećemajcima

Portal Novilist.hr

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Humanitarna akcija održat će se od 15 do 17 sati na parkiralištu kod autopraonice Kantrida. U humanitarnoj akciji što su je za trećemajce organizirale Jasna Vrhovac i Marina Kilinčan prošle subote, naši su sugrađani pokazali veliko srce. U akciji je prikupljeno sve, od brašna i slatkiša do brojnih konzervi, kozmetike za bebe i ostalih potrepština. 


Tragedija riječkog brodogradilišta, mnoge je obitelji ostavila gladnima. Zbog ogromnog interesa i velike želje građana Rijeke da pomognu, akcija se ponovno održava danas. Jasna Vrhovac je nakon prošle akcije za Novi list poručila: “Ujedinimo se, ne dajmo da nam sugrađani gladuju”.


Hvalevrijedna humanitarna akcija održat će se danas od 15 do 17 sati na parkiralištu kod autopraonice Kantrida. 
Građani se mole da ponovno pomognu potrebitima, jer je sva prikupljena pomoć u protekloj akciji, planula u par sati. “Ljudi su sa suzom u oku, grčem na licu i spuštenih pogleda uzimali ono što im je najpotrebnije pazeći da ostane i drugima, no to je bilo neizvedivo”, objasnila nam je Jasna Vrhovac nakon subotnje akcije. Građani koji koji će se odazvati apelu za pomoć, mole se da doniraju najptrebnije namirnice i proizvode. 


Što je potrebno?


Hrana


– konzervirana hrana (paštete, konzerve, mesni doručak, tuna, trajne salame, grah, ukiseljeno povrće…), brašno, suhi kvasac, ulje, trajno mlijeko, riža, palenta, pašta… sve što mislite da je jednoj obitelji potrebno (napominjemo da se kupuje hrana dužeg roka trajanja i da istu nije potrebno držati u hladnjaku)


Higijenske potrepštine


– lijekovi koji se mogu kupiti bez recepta: lijekovi protiv bolova, za skidanje temperature, lijekovi za klince.