Od 27.6. do 9.9.

Najavljeno novo Ljeto na Gradini, evo što nas sve čeka

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

U sklopu ovogodišnjeg 16. Ljeta na Gradini posjetitelje ovoga ljeta očekuje dosad najbogatiji program te ukupno 28 raznolikih događanjaPrekrasni lokalitet Trsatske gradine u nadolazećim će ljetnim mjesecima, odnosno od 27. lipnja do 9. rujna ugostiti 16. Ljeto na Gradini koja će domaćim i stranim posjetiteljima pružiti čitav niz odličnih glazbenih i kulturnih događaje.


U sklopu ovogodišnjeg 16. Ljeta na Gradini posjetitelje ovoga ljeta očekuje dosad najbogatiji program te ukupno 28 raznolikih plesnih, glazbenih izložbenih, kulinarskih i edukativnih događanja koje će publici predstaviti više od 300 sudionika, rečeno je na jučerašnjem predstavljanju programa manifestacije.


– Manifestacija Ljeto na Gradini tijekom godina je postala tradicionalni ljetni događaj te mi je drago da ove godine kreće intenzivnim i bogatijim programom, kao i to da uključen veliki broj domaćih, riječkih snaga.
Trsatska gradina važna je turistička destinacija u Rijeci s koje se pruža najljepši pogled na naš grad i ugošćava cijeli niz manifestacija te se nadam da će Riječani i Riječanke te mnogobrojni turisti prepoznati ove programe i uživati u ljetnim mjesecima, rekao je gradonačelnik Marko Filipović.


Na njegove se riječi nadovezao i direktor Turističke zajednice Grada Rijeke, Petar Škarpa naglasivši da je ova manifestacija postala svojevrstan riječki ljetni brend.


– U ovih šesnaest godina Ljeto na Gradini promijenilo je imidž Trsatske gradine koja je postala nezaobilazno mjesto zbivanja ne samo za Rijeku, već i cijelu našu regiju. Ovogodišnji program najjači je do sada, a uz riječke, obuhvatio je i mnoge nacionalne izvođače te vjerujem da će događaji u nadolazećim ljetnim mjesecima privući mnoge posjetitelje, kazao je Škarpa.


Ovogodišnje 16. Ljeto na Gradini predstavila je voditeljica marketinga Petra Peloza Vuherer uz riječi kako je manifestaciju bilo vrlo izazovno organizirati, istaknula je da su uspjeli napraviti najbogatiji program do sada, dok se je organizator Ante Žeželj zahvalio svim partnerima i sponzorima bez čije potpore ovako bogat program ne bi bio moguć.


Ljeta na Gradini sljedeće nedjelje, 27. lipnja otvorit će se uz magičnu atmosferu i uvijek impresivni prizor plamena 2000 upaljenih svijeća te plesni nastup “Veliko dijete” udruge Ri Dance. Već sljedećega dana, u nedjelju 28. lipnja započinju s koncertnim dijelom programa kada će nastupiti Darko Rundek i Ekipa.


Iz srpanjskoga programa istaknuta je i modna manifestacija City 45 20 koja će 4. srpnja promicati ljepotu, stil i zdravlje,


a ljubitelje dobroga smijeha ovoga ljeta nasmijat će glumac Jan Kerekeš predstavom “Dimnjačar” koja je zakazana za 22. srpnja i Željko Pervan stand-up predstavom “Izlazak iz ormara”.


U duhu pravog rockerskog ritma udruga LP Rock, 13. i 20. srpnja organizira “Old rock summer festival”.


Nadalje, udruga osoba s dječjom i cerebralnom paralizom CDP Rijeka 15. srpnja pripremila je program socijalnog karaktera “Druga strana pogleda”, izložbu “More” i projekciju dokumentarnoga filma “Zašto volim ples”, dok će umjetnik Alen Šimoković od 14. do 28. srpnja postaviti izložbu “Metamorfoza brodoloma”.


U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti bit će upriličena Gradina No Limit u sklopu koje će ukupno četiri dana biti posvećeno vizualnoj umjetnosti i komunikaciji.


Dio srpanjskih aktivnosti predviđen je i za gastronomske delicije, a specifična jela iz dobra Frankopana te spoj povijesti i glazbe 17. srpnja ponudit će manifestacija “Frankopan gastro food and music i klapa Šufit te Galić vina”.


I ove će godine na Gradini koncerte održati poznata imena hrvatske glazbene scene, i to Marko Tolja, Tedi Spalato i Ante Gelo, Natali Dizdar, slovenski glazbenik Zoran Predin, a nakon devet godina na najljepšu pozornicu na Gradini vraća se i diva nad divama, Josipa Lisac za čiji će koncert ulaznice biti u limitiranom izdanju.


Uz navedene, koncert će održati i Henry Radanović trio, Dino Ivelja Quartet, Bruno Mičetić, Damjan Vasiljević, riječki “Josip Kaplan” koji će na trsatskoj pozornici obilježiti svoju 15. obljetnicu te mnoga druga imena.


Ulaznice za događaje moguće je nabaviti u Vintage baru na Gradini, preko sustava mojekarte.hr, odnosno Eventima za koncert Darka Rundeka.


Detaljnije informacije o događanjima dostupne su na mrežnoj stranici www.trsatskagradina.com te Facebook i Instagram stranici “Trsatska gradina”.