Priče s place

Na riječkoj tržnici naišli smo na goji bobice, prava su bomba za zdravlje

Katarina Bošnjak

Foto Katarina Bošnjak

Foto Katarina Bošnjak

Goji bobice izvor su svih esencijalnih aminokiselina i bogate su antioksidansima, zbog čega su odličan dodatak prehrani u bilo kojem oblikuPremda se aleja koja se nastavlja na cvjetnu gotovo u potpunosti ispraznila, posjetitelja na placi jučer nije manjkalo. Najviše se kupovalo voće, i to jabuke i mandarine, a često su se tražili i proizvodi koji jačaju imunitet.


Povremeno kašljanje ukazalo je na početak sezone prehlada koje nam veljača obično donosi, a lijek se pronašao na štandu OPG-a »Hero Vedran«, koji od 2016. godine uzgaja goji bobice, koje se još nazivaju i vučjim bobicama. Ovaj OPG dolazi iz Matulja, a plantažu imaju u Istri.


– Od goji bobica proizvodimo različite stvari, recimo sokovi bi bili baš prava bomba za zdravlje, popuno su bez šećera, bez dodanog šećera i bilo kakve kemije, a imamo ih u šest različitih kombinacija od kojih svaka nosi drukčije benefite za zdravlje.
Imamo i džemove koji su baš ovako za gušt, malo su manje zdravi, ali su fini.


Novi proizvod su nam wellness shooteri koji podižu energiju tijekom dana, odlični su za imunitet i imaju snažna antibakterijska i antivirusna djelovanja – objasnio je Hero.


Cijene proizvoda na njihovom štandu na placi kreću se od tri do devet eura.


Wellness shooteri dolaze u dva okusa i stoje tri eura, različite vrste džemova i namaza koštaju od četiri do sedam eura, dok su sokovi devet eura.


Goji bobice izvor su svih esencijalnih aminokiselina i bogate su antioksidansima, zbog čega su odličan dodatak prehrani u bilo kojem obliku.


– Sad je peta godina kako smo krenuli s ovim i vidi se iz godine u godinu da su ljudi sve upoznatiji s našim proizvodima i imamo sve veći broj stalnih kupaca, tu na tržnici smo povremeno, najviše zapravo prodajemo po sajmovima – kazao je Hero.