Đir po placi

Na riječkoj ribarnici i škarpina ulovljena u krčkom akvatoriju

Slavica KlevaDa je i glavna tržnica uhvatila ritam s kišom, svjedoči jučerašnja slika sa šetnje kroz tržničke prostore.


Neki vanjski štandovi ostali su zatvoreni, a kupaca je i u ribarnici bio znatno manje. Ne samo zato što je lovostaj plave ribe još uvijek na snazi, nego je očigledno ružno vrijeme bilo razlogom manjeg interesa za trgovinu.


Potvrđuju nam to i ribarice premda je jučer bilo na više mjesta svježih patarača (60). Svježi gavuni su po 80 kuna za kilogram, stonska dagnja je 20, lignje po 120, zubatac 160, kozice u velikim količinama ovisno o svježini ali i veličini od 50 do 100 kuna, romb je 140, škampi od 80 do 240 kuna za kilogram, hobotnica je 100, raža 60, pas 80, a na jednom mjestu, uvjerava nas prodavačica, škarpine iz krčkog akvatorija, po 240 kuna, baš kao i prekrasan primjerak kovača po istoj cijeni. Bilo je i svježih šaraga po 200 i divljih orada po 140 kuna. Bogatstvo zelenja, svježeg i mladog povrća, ali i voća.
»Ne znam je li to zbog poplava koje su ih zadesile u tom području sredinom prosinca prošle godine, ali su jagode uistinu kvalitetne«, doznali smo od jednog prodavača. Cijena im je između 30 i 40 kuna za kilogram.