Na faks u Rijeku

Na riječko Sveučilište stiglo 117 Erasmus studenata, najviše ih je iz Poljske

Ingrid Šestan Kučić

Ilustracija V. Karuza

Ilustracija V. Karuza

Najviše će ih boraviti na Ekonomskom fakultetu, njih 28 iz Francuske, Poljske, Španjolske, Rumunjske, Češke, Mađarske, Austrije, Slovenije, Turske, Italije i UkrajineRIJEKA – Ured za međunarodnu mobilnost Erasmus Sveučilišta u Rijeci održao je jučer online Welcome day za Erasmus studente koji su došli na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru 2020./2021.


Iako je na studijski boravak u Rijeku trebalo doći 164 studenta, zbog epidemije COVID-19 stiglo je njih 117 te će sveukupno na Sveučilištu u Rijeci u ovoj akademskoj godini studirati 199 incoming Erasmus studenata. Dobrodušlicu inozemnim studentima poželjele su rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Snježana Prijić Samaržija i Maša Šašinka, rukovoditeljica Ureda za međunarodnu mobilnost.


Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Italije, Francuske i Njemačke, a najveći broj inozemnih studenata boravit će na Ekonomskom, njih dvadeset i osam studenata iz Francuske, Poljske, Španjolske, Rumunjske, Češke, Mađarske, Austrije, Slovenije, Turske, Italije i Ukrajine, dok je na Akademiju primijenjenih umjetnosti stiglo dvoje studenta iz Latvije i Njemačke te na Filozofski fakultet njih dvadeset iz Njemačke, Italije, Poljske, Grčke, Slovačke, UK-a, i Indije. Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u 2020./2021. studirat će šesnaest studenata iz Španjolske, Rumunjske, Češke, Njemačke, Bugarske, Latvije, Grčke, Mađarske, Finske, Portugala i Poljske, dok je na Medicinski fakultet došlo šestero studenata iz Turske, Španjolske i Makedonije, a na Fakultet zdravstvenih studija došao je jedan student iz Poljske.
Odjel za informatiku ugostio je tri studenta iz Estonije i Poljske, a Učiteljski fakultet ugostio je pak dva studenta iz Španjolske. I na Odjel za matematiku došla su dva studenta iz Francuske, dok je Pomorski fakultet ugostio četrnaest studenata iz Grčke, Njemačke, Latvije i Slovačke.


Na Pravnom će fakultetu studijski boravak ostvariti jedanaest studenata iz Njemačke, Poljske, Mađarske, Italije, Češke, Norveške i Turske, dok je Tehnički fakultet ugostio dva studenta iz Češke i Francuske.