Obilazak

Na Platku završne pripreme za početak nove skijaške sezone

Sanja Gašpert

Foto PGŽ

Foto PGŽNa Platku se provode završne pripreme za početak nove skijaške sezone. Pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, voditeljica projekta Platak Biljana Stipetić-Kalinić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić i Davor Vivoda iz ŽUC-a, zatim direktor Goranskog sportskog centra Alen Udović i predstavnik Općine Čavle Dario Miculinić tijekom posljednjeg obilaska utvrdili su da je nova četverosedežna žičara Radeševo u postupku završnih testiranja i bit će spremna za otvaranje skijaške sezone.


Od nužnih infrastrukturnih radova dogovoreno je da će se pripremit projektno rješenje koje će se i implementirati tijekom 2024. godine kako bi se preveniralo izlijevanje vode na prometnicu tijekom intenzivnih padalina, odnosno poboljšala odvodnja s platoa zone Radeševo. Također se tijekom 2024. godine planira dovršenje zadnje dionice županijske ceste do Platka, čime će ona u cijelosti biti rekonstruirana.


Platak će tako u ovu zimsku sezonu krenuti s novom četverosjedežnicom vrijednom približno 4,8 milijuna eura (33 milijuna kuna), najvećom investicijom u povijesti skijališta koju je u potpunosti financirala i provodi Primorsko-goranska županija, putem Goranskog sportskog centra.
Riječ je o četverosjedežnici duljine 800 metara, kapaciteta 2.400 osoba na sat. Žičara će imati devet stupova i 114 stolica, a na njih dvadeset bit će instalirani nosači za bicikle. Ukupna visinska razlika koja se savladava od donje do gornje stanice iznosi 244 metara, dok je duljina trase žičare oko 870 metara.