Konstituirajuća sjednica

Mirela Smojver izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća Kastva

Jakov Kršovnik

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Želim svima uspješan rad sljedeće četiri godine i da naše rasprave budu demokratične i konstruktivne te plodonosne za naše građane koji su nas birali i koje predstavljamo, poručila je Mirela SmojverMirela Smojver (SDP) izabrana je za predsjednicu gradskog vijeća Grada Kastva na konstituirajućoj sjednici, a za potpredsjednike gradskog vijeća izabrani su Vjekoslav Rubeša (Akcija mladih) te David Marot (PGS), svi jednoglasno s 14 glasova prisutnih vijećnika.


Davor Jurčić iz Akcije mladih nije bio prisutan. Mirela Smojver zahvalila je na jednoglasnoj podršci.


– Potrudit ću se biti dobra i pravedna predsjednica. Želim svima uspješan rad sljedeće četiri godine i da naše rasprave budu demokratične i konstruktivne te plodonosne za naše građane koji su nas birali i koje predstavljamo.
Imajte to na umu u svakoj raspravi, kazala je.Gradonačelnik Matej Mostarac (SDP) čestitao je izabranoj predsjednici i svima koji su se uključili u izbore te imaju volju i želju raditi za Kastav.


– Biti vijećnik je velika čast i odgovornost. Siguran sam da će svatko od vas obnašati tu dužnost svakoga dana, a ne samo kada su sjednice. Siguno će biti rasprava i to je dobro, to znači da radimo da se trudimo.


Slijede nam izazovi, o kojima smo svi manje više govorili u svojim programima, nova škola za naše učenike, povećanje vrtićkih kapaciteta te jačanje zdravstvenog standarda i komunalni prioriteti, zaključio je.


U novom sazivu gradsko vijeće imat će 15 članova te su na sjednici prihvaćeni izborni rezultati na kojima je zajednička lista SDP-a i PGS-a dobila 8 mjesta, lista Akcije mladih 5 mjesta, a koalicija HDZ-a, HSP-a i HDS-a 2 mjesta u vijeću.Gradski vijećnici liste SDP-PGS su Mirela Smojver, David Marot, Stanko Vučetić, Sandra Srdoč, Bruno Kraljić, Paola Car, Renato Jelovica i umjesto nositelja liste Mateja Mostarca, kojeg su Kastavci izabrali za gradonačelnika, Željko Rolih.


Na listi Akcije mladih izabrani su Davor Jurčić, Vjekoslav Rubeša, Marin Rančić, Irena Šarlija i Marko Brašnić, a na listi koalicije HDZ-HSP-HDS Irena Kukurin Barić i Davorin Šimunović, koji je mandat stavio u mirovanje iz osobnih razloga, pa je umjesto njega na vijećničko mjesto sjeo Leon Kunišek.