Objavila kandidaturu

Mirela Marunić želi opet na čelo Kostrene

Barbara Čalušić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U mojem mandatu pokrenuli smo snažan razvoj mjesta, otvorili Općinu javnosti i pripremili brojne projekte, a žalosti činjenica da ih je tek manji dio realiziran, rekla je Mirela Marunić



Bivša kostrenska načelnica Mirela Marunić koja je tu dužnost obavljala od 2013. do 2017. godine objavila je svoju kandidaturu za načelnicu Kostrene. Marunić na lokalne izbore ovaj put izlazi na listi Unije Kvarnera, stranke koju je protekle četiri godine zastupala u Općinskom vijeću Kostrene kao oporbena vijećnica.


Potpora brojnih mještana


– Kandidiram se za načelnicu Općine Kostrena s puno emocija jer je to moje rodno mjesto, uz koje je vezan čitav moj život, potaknuta snažnom potporom mnogobrojnih mještana i željom da nastavimo razvijati Kostrenu u mjesto po mjeri njezinih stanovnika.


U mojem mandatu pokrenuli smo snažan razvoj mjesta, otvorili Općinu javnosti i pripremili brojne projekte, a žalosti činjenica da ih je tek manji dio realiziran. Pokušat ću ponovo dobiti povjerenje mještana, s uvjerenjem da će prepoznati kvalitetne projekte i planove u našem predizbornom programu.




Važan dio tog programa odnosi se na socijalne i zdravstvene nadstandarde koji su nam uvijek bili u fokusu, kao i ekologija. Jedna od vizija je poticanje zdravstvenog i sportskog turizma, za što Kostrena ima velike predispozicije.



Kandidat sam dokazanog poštenja s iskustvom u vođenju Općine. Spremna sam ovoga puta još snažnije raditi za Kostrenu kako bismo je što prije pretvorili u najbolje mjesto za život u Hrvatskoj, poručila je Marunić.


Razvojna turistička agencija


Podršku kandidaturi Mirele Marunić pružio je i član Senata Unije Kvarnera i kandidat za dožupana Primorsko-goranske županije Nedo Pinezić koji smatra da Kostrena ima velik potencijal i za razvoj urbanog turizma, s obzirom na blizinu Rijeke, bilo da se radi o popunjavanju smještajnih kapaciteta tijekom cijele godine ili pak o prvorazrednom turističkom središtu u glavnoj turističkoj sezoni.


Siguran sam da će novo vodstvo u Kostreni na čelu s Mirelom znati valorizirati to što malo koje mjesto u Hrvatskoj ima, kazao je Pinezić koji smatra da ako PGŽ namjerava držati korak sa susjednom Istrom, mora imati i svoju razvojnu turističku agenciju.


– Istarska IRTA je daleko poodmakla u razvoju cikloturizma, a mi smo i danas na početku. Siguran sam da će Mirela i tim koji je okupila napraviti puno toga dobroga za Kostrenu te joj ovom prilikom kao osoba koja cijeli svoj život živi i stvara turistički proizvod dajem punu podršku, poručio je Pinezić.