Novi sadržaji

Mini rekreativni kompleks: Uređen dječji park na Kukuljanovu

Sanja GašpertKUKULJANOVO – Nedavno su završeni radovi na uređenju novog dječjeg parka na Kukuljanovu. Dječje igralište upotpunilo je mini rekreativni kompleks koji već ima fitness park i sportsko igralište.


Mališani na novom igralištu mogu uživati u ljuljačkama, penjalicama, vrtuljku, njihalici i drugim sadržajima prilagođenim njihovom uzrastu.


Projekt naziva Uređenje dječjeg igrališta, na dijelu k.č. 1116 k.o. Kukuljanovo financirao se iz tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«, koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«. Ukupna vrijednost projekta je 317.436 kuna, a 242.948,80 kuna su bespovratna sredstva EU-a.
– Nakon uređenja polivalentnog igrališta, izgradnje fitness parka, obnove nekadašnjeg pojila Stamer, izgrađen je i dječji park sa šest novih sprava i antistres podlogom, a sve na zadovoljstvo prvenstveno naših najmlađih sugrađana. Nakon ovoga slijedi nam realizacija projekta, za koji već postoji idejno rješenje, a kojim ćemo sve navedeno objediniti u jednu funkcionalnu cjelinu kroz izgradnju, uređenje i opremanje staza u samom parku, sa svom pratećom infrastrukturom – kaže zamjenik bakarskoga gradonačelnika Tomislav Dundović.