FINANCIJE OPĆINE

Matuljci usvojili proračun za 2022. godinu “težak” oko 86 milijuna kuna

Marina Kirigin

Željko Grbac i Eni Šebalj Foto Marina Kirigin

Željko Grbac i Eni Šebalj Foto Marina Kirigin

Rasprava koja se vodila bila je izuzetno kratka, a jedina dva amandmana podnijela je nezavisna vijećnica Eni Šebalj.MATULJI – Proračun Općine Matulji za 2022. godinu iznosi oko 86 milijuna kuna i u odnosu na ovogodišnji niži je za 20-tak posto. Njega su na posljednjoj sjednici Vijeća održanoj u školskoj-sportskoj dvorani u Matulji izglasali matuljski vijećnici.


Rasprava koja se vodila bila je izuzetno kratka, a jedina dva amandmana podnijela je nezavisna vijećnica Eni Šebalj.


Šebalj je predložila da se u proračunu pronađu sredstva za potpore za samozapošljavanje i povećaju sredstva za savjetovalište za djecu i obitelj.
Međutim, predlagač nije prihvatio niti jedan amandman, a niti jedan od dva predložena amandmana nije dobio niti potporu većine vijećnika.


Foto Marina Kirigin


Ipak, predsjednik Vijeća Slobodan Juričić istaknuo je kako su neki od prijedloga vijećnika (točnije prijedlog Igora Baraka i Eni Šebalj) izneseni kod prvog čitanja proračuna početkom prosinca prihvaćeni i ugrađeni u proračun.


Sjednica je završila zakuskom, ali i oproštajem od Željka Grbca, nezavisnog vijećnika koji je u vijećničkim klupama bio aktivan oko dva desetljeća, a koji je odlučio svoje mjesto prepustiti mlađem članu njegove nezavisne liste.