PGŽ

Malim poduzetnicima s priobalja i otoka milijun kuna potpora za suočavanje s koronakrizom

Hina

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Rebalansom županijskog proračuna za provedbu ove mjere pomoći osigurana su i dodatna sredstva te sada iznose preko 6 milijuna kunaU Domu hrvatskih branitelja na Viškovu župan Zlatko Komadina malim poduzetnicima s područja priobalja i otoka podijelio je ugovore o dodjeli potpora kao pomoć u saniranju posljedica epidemije koronavirusa.


Ukupna vrijednost potpore dodijeljene 31 poduzetniku iznosi oko milijun kuna. Kako je istaknuo župan, ta su sredstva namijenjena nabavci opreme i sufinanciranju troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije bolesti COVID-19.


„S obzirom na velik odaziv i interes poduzetnika s ruralnog područja priobalja, otoka i Gorskog kotara, rebalansom županijskog proračuna za provedbu ove mjere pomoći osigurali smo i dodatna sredstva te sada iznose preko 6 milijuna kuna“, rekao je župan.
Dodao je kako je važno da se ta pomoć osigura sada kada su mnogima poslovanja ugrožena korona krizom te dodao da su oni punili proračune kada su normalno poslovali, a sada dio tog novca treba njima i vratiti.


Ne samo za nabavku opreme već i likvidnost da prežive ovaj korona period. Najavio je da će ovaj tjedan ugovori o dodjeli potpora biti podijeljeni i za područje Gorskog kotara, te će uskoro ići i novi krug isplata za preostale prihvatljive prijavitelje.


Na raspisani javni poziv sveukupno je zaprimljeno 110 prijava, a od toga 91 prihvatljiva i to 63 za područje priobalja i otoka te 28 za područje Gorskog kotara.


S obzirom da je iznos prijava za ruralno područje priobalja i otoka bio veći od prvotno planiranih sredstava u proračunu, potpore su raspoređene po redoslijedu zaprimanja za prvih 31 na listi prihvatljivih prijavitelja u ukupnom iznosu 983.061,55 kuna.


Sredstva za ostale 32 prihvatljive prijave, kao i naknadne prihvatljive prijavitelje osigurana su rebalansom proračuna prihvaćenim na sjednici Županijske skupštine 26. lipnja te sada ukupno iznose preko 6 milijuna kuna.


Podjeli ugovora prisustvovala je i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović koja je govorila o razvoju poduzetništva na području Viškova, o mjerama i aktivnostima općine u pomoći gospodarstvu te jačanju poduzetničke klime, a pozdravila je i ovu značajnu pomoć Županije u sadašnjem kriznom razdoblju.


Podjeli su prisustvovali i zamjenik općinske načelnice Denis Mladenić kao i resorna pročelnica Melita Raukar sa suradnicima. U ime poduzetnika zahvalio se Sandro Viškanić.