Vesela zabava

MALE MAŠKARICE Antonio i Valeria princ i princeza Riječkog karnevala

Bruna Matičić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Antonio Cofer-Kliner i Valeria Štimac imat će čast u subotu, 8. veljače, predvoditi Dječju karnevalsku povorku. Titulu prvoga pratitelja princa Antonija osvojio je Luka Šikljan, najmlađi klaun jučerašnjega izbora, dok su titulu prve i druge pratiteljice princeze Valerije osvojile Leonora Belašić i Nika ŠkuljAntonio Cofer-Kliner i Valeria Štimac pobjednici su ovogodišnjeg Izbora princa i princeze Riječkog karnevala održanom sinoć u Tower centru Rijeka. Izbor princa i princeze tradicionalni je događaj Riječkog karnevala, a mališani koji su osvojili titulu imat će čast da ovu subotu, 8. veljače, zajedno s Meštrom Tonijem i kraljicom Dorom Pilepić, dostojno predvode Dječju karnevalsku povorku.


Devetogodišnji Antonio Cofer-Kliner iz Viškova, ovogodišnji princ Riječkog karnevala, žiri i publiku osvojio je sjajno osmišljenom koreografijom koju je otplesao u paru s četverogodišnjom sestrom Lanom. Njegova je kraljevna sedmogodišnja Valeria Štimac, pravi riječki anđelić, koja se publici predstavila recitacijom »Paun i pijetao«.


Titulu prvoga pratitelja našega princa Antonija osvojio je Luka Šikljan, najmlađi klaun jučerašnjega izbora, dok su titulu prve i druge pratiteljice princeze Valerije osvojile Leonora Belašić i Nika Škulj.
Za titulu princa i princeze Riječkog karnevala natjecalo se četrnaestero malih maškarica, a među brojnim djevojčicama, natjecala su se samo dva pretendenta za mjesto princa karnevala. Male kandidatkinje i kandidati morali su se predstaviti pred brojnom publikom Tower centra te su pokazali zanimljive i sjajno uvježbane plesne i pjevačke vještine te recitale. Simpatične i šarolike maškarice, među kojima su se našle princeze, prinčevi, klaunovi, leptirice, vještice, navijačice, Egipćanke i sirene, obojile su riječki Tower centar, a pljeskom i ovacijama podržali su ih i bodrili ponosne majke, očevi, djedovi, bake i prijatelji. Budući da su svi kandidati i kandidatkinje imali odlične nastupe, stručni ocjenjivački žiri, koji su činili Meštar Toni, kraljica Riječkog karnevala, Dora Pilepić i predstavnica Tower centra, Sanja Matić, ove je godine imao pune ruke posla, a u izboru su presudile nijanse.


Za veselu maškaranu zabavu zadužen je bio uvijek dobro raspoloženi dvojac Mario Lipovšek Battifiaca, umaskiran u veselog čarobnjaka i Davor Jurkotić koji je došao u otkačenom odijelu, kako to maškare i nalažu.


Dvosatni je program, zahvaljujući voditeljskom dvojcu, bio prepun šale, a male su maškarice sve uveselile maštovitim i kreativnim nastupima. Plesa i pjesme nije nedostajalo, a vesela obiteljska atmosfera publici i slučajnim prolaznicima uljepšala je ovo nedjeljno popodne u Tower centru.