Akcija mladih

Kurelić: Viškovo može dobiti status grada

Biljana Savić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Viškovo treba i može postati grad, kazao je Kurelić i dodao da je Viškovo na taj korak spremnoVIŠKOVO – Jučer je kandidaturu za načelnika Općine Viškovo obznanio Bojan Kurelić (Akcija mladih), dosadašnji vijećnik u općinskom vijeću i vijećnik Skupštine PGŽ-a. Kandidatkinja za njegovu zamjenicu dosadašnja je nezavisna vijećnica u Viškovu Mirna Međimorec.


– Nisam zadovoljan vođenjem općine Viškovo, što sam kao vijećnik stalno i pokazivao i ukazivao na pogreške koje se rade. To je moj motiv kandidature za načelnika, a nadam se – gradonačelnika, jer učinit ću sve da Viškovo dobije status grada. Viškovo treba i može postati grad, kazao je Kurelić i dodao da je Viškovo na taj korak spremno.


– Viškovo vidimo kao grad koji prvenstveno služi građanima za podizanje kvalitete njihova života, a najvažniji je segment uređenje komunalne infrastrukture, kazao je Kurelić i naglasio da kao iznimno bitan segment u daljnjem razvoju Viškova vidi u funkcionalnom povezivanju općina i gradova okolnih JLS-a. Kao prvi korak smatra osnivanje zajedničkog komunalnog društva Općine Klana i gradova Kastva i Viškova, osnivanje zajedničke turističke zajednice ovih triju JLS-a kojom bi mogli na puno kvalitetniji način brendirati zajedničku povijesnu i kulturnu baštinu.
– To povezivanje omogućilo bi nam i puno pristupačniji razvoj zajedničkih projekata poput zajedničkog groblja, sortirnice i kompostane. Osim funkcionalnog povezivanja poticali bismo razvoj vertikalnog javnog prijevoza kojim bi iz sustava javnog prijevoza 19. stoljeća ušli u 21. stoljeće. Također, Viškovo vidimo i kao grad transparentnog proračuna, istaknuo je između ostaloga Kurelić.


Mirna Međimorec je istaknula izvrsnu suradnju koju je imala u vijeću s Akcijom mladih i Bojanom Kurelićem te posebno naglasila zajedničku borbu protiv najvećeg problema u općini, Marišćine. Tajana Saršon Radaljac naglasila je da je ovo njezin prvi politički angažman i da se odlučila aktivirati jer je u Bojanu, Mirni i cijeloj ekipi vidjela jasnu viziju i energiju da se nešto u Viškovu promijeni.