Ususret Božiću

Kraljevica daruje za blagdane, spremni darovi za najmlađe i bonovi za umirovljenike

Jakov KršovnikKRALJEVICA – Grad Kraljevica će povodom Božića umirovljenicima i starijima od 65 godina dodijeliti poklon-bon u vrijednosti od 200 kuna. Pravo na poklon-bon ostvaruju umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Kraljevice i čija mirovina ne prelazi iznos od tri tisuće kuna, računajući u iznos mirovine i zaštitni dodatak uz mirovinu.


Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu također imaju pravo na bon. Uvjeti se dokazuju predočenjem važeće osobne iskaznice i OIB-a te zadnjim odreskom mirovine, a za osobe koje ne ostvaruju pravo na mirovinu potvrdom Porezne uprave o visini dohotka isplaćenog u prethodnoj godini. Poklon-bonove moguće je preuzeti u prostoriji Udruge umirovljenika Grada Kraljevice, Strossmayerova 29, od 13. do 17. prosinca u vremenu od 8 do 14 sati prema sljedećem rasporedu: ponedjeljak, 13. prosinca za umirovljenike čija prezimena započinju slovima A, B, C, Č, Ć i D, utorak, 14. prosinca za umirovljenike čija prezimena započinju slovima DŽ, Đ, E, F, G, H, I, J i K, srijedu, 15. prosinca za umirovljenike čija prezimena započinju slovima L, LJ, M, N, NJ, i O, četvrtak, 16. prosinca za umirovljenike čija prezimena započinju slovima P, R, i S te petak, 17. prosinca za umirovljenike čija prezimena započinju slovima Š, T, U, V, Z i Ž.


Također, Grad Kraljevica povodom zaštitnika Grada, sv. Nikole daruje najmlađe Kraljevičane. Polaznici Dječjeg vrtića »Orepčići« poklone će dobiti u vrtiću, a za ostalu djecu s područja Grada Kraljevice od navršene 1. do 6. godine života, koja ne pohađaju vrtić poklone će se moći preuzeti u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Kraljevica, Frankopanska 1a, u radno vrijeme knjižnice do 17. prosinca, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati te utorkom i četvrtkom od 14 do 19 sati. Za moguća pitanja možete se obratiti Gradskoj upravi na telefon 051/282-450.