Alat za komunikaciju

Novi portal Udruge SMART kvart: Kozala dobila svoj kvartovski info-point

Bruna Matičić

Portal je zamišljen kao kvartovski info-point, ali osim servisnih i informacija o događanjima, korisnici se mogu međusobno upoznati i družiti putem poveznice na komunikacijske kanale na društvenim mrežamaRIJEKA  U povodu prve godine svoga postojanja Udruga SMART kvart javnosti je predstavila novi alat za druženje, komunikaciju, zabavu i informiranje. Riječ je o kvartovskom info-pointu, odnosno portalu realiziranom uz podršku Primorsko-goranske županije, a koji će, osim informiranja građana i poveznica na najvažnije gradske službe, predstavljati platformu za druženje i povezivanje te aktivno sudjelovanje i uključivanje građana u životu lokalne zajednice, kao i pozicioniranje Kozale kao ugodnog mjesta za život u kojem se zajednica okuplja i povezuju susjedi, pojasnili su iz Udruge SMART kvart.


– Portal je zamišljen kao kvartovski info-point, ali osim servisnih i informacija o događanjima, korisnici se mogu međusobno upoznati i družiti putem poveznice na komunikacijske kanale na društvenim mrežama. Osim toga, na portalu se može naučiti ponešto o Kozali, njezinoj povijesti, ali i provjeriti realizirane projekte. Posebno važno mjesto na info-pointu zauzima dio namijenjen djeci i mladima te njihovim roditeljima pod nazivom »Pitaj pedagoginju«. Upravo će na tome biti fokus programa rada udruge u ovoj godini, rekao je Kristian Starčić, predsjednik Udruge SMART kvart.


Zadovoljstvo novim kvartovskim info-pointom izrazio je i idejni kreator portala Marin Nižić ističući da portal daje zanimljiv i novi način za zajedničko bavljenje jednim kvartom.
– Upravo takav alat treba ovoj udruzi, pa i svim stanovnicima Kozale i našeg grada, rekao je Nižić. Putem novog kvartovskog portala roditelji i djeca moći će direktno poslati upite i razgovarati s pedagoginjom Marinom Marghetti.


– »Pitaj pedagoginju’’ zamislili smo kao savjetovatelja roditelja u odgojnim procesima kojem se mogu obratiti u vezi pitanja koja im se javljaju u odgoju djece, ali i mladih koji pokušavaju naći svoj put u životu, propituju sebe, odnose sa sobom, roditeljima, prijateljima, rekla je Margetti dodajući da će se pritom poštovati etički kodeks te će sve ostati između savjetovatelja i osobe, a savjetovanje će biti moguće dogovoriti i online i uživo.


U nastanku ovog zanimljivog portala sudjelovali su brojni partneri i suradnici udruge, tako je Kim Anić, ravnateljica OŠ Kozala izrazila želju da se učenike škole i mlade »smartkvartovce« ovim putem što više uključi u projekte koji će oplemeniti prostor u kojem žive te ih se na taj način navikne na ideje građanskog društva koje traži aktivno sudjelovanje i uključenost.


S Udrugom SMART od početka usko surađuje i Muški rukometni klub »Kozala«, nositelj sportskih aktivnosti ovog dijela grada i partner u projektima udruge, a čiji je član Christian Brozović ovim povodom izrazio nadu za dugoročnom suradnjom na obostrano zadovoljstvo, ali i zadovoljstvo zajednice kojoj služe.


Podršku Udruzi SMART kvart i njihovim aktivnostima ovim je povodom dala i Dragica Fadljević, ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Grada Rijeke uz riječi da suradnjom i zajedničkim aktivnostima s Vijećima Mjesnih odbora Kozala, Belveder i Brašćine-Pulac, ali i ostalim vijećima mogu ostvariti projekte od kojih će koristi imati i šira lokalna zajednica.