Nezavisna kandidatkinja

Maša Smokrović: Kostrena žudi za promjenama

Barbara Čalušić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Promjene se trebaju bazirati na osnovnim ljudskim vrijednostima, a javni interes mora biti ispred privatnog, kaže SmokrovićKOSTRENA – Novo lice kostrenske političke scene Maša Smokrović, predstavila se jučer kao nezavisna kandidatkinja za načelnicu Kostrene. Smokrović smatra da trenutno u lokalnoj politici prevladavaju interesne skupine koje rade za svoje privatne interese, dok ona i njezini suradnici u kampanji smatraju da politika treba služiti javnom interesu.


– Kostrena žudi za promjenama, to se vidi na svakom koraku, to se komentira na svim mjestima po Kostreni. Promjene se trebaju bazirati na osnovnim ljudskim vrijednostima, a javni interes mora biti ispred privatnog. Nitko od nas nije neokrznut ovom pandemijom, no jesmo li tim ljudima ponudili pomoć, jesmo li ih pitali i obratili im se bez da su to oni sami tražili? To je promjena koju mi želimo, mi želimo aktivirati zajednicu, istaknula je Smokrović čiji se program »Odlučnije za Kostrenu« bazira na pet točaka.


Navela je sigurniju Kostrenu, efikasnu javnu upravu i borbu protiv klijentelizma, brendiranje Kostrene kroz pomorstvo, dom za starije te nastavak izgradnja infrastrukture i njezinu modernizaciju.
Predstavila je i suradnike za koje je istaknula da za sudjelovanje u kampanji nisu tražili ništa za sebe jer je riječ o ljudima koji su uspješni u svom poslu, a upravo takve ljude, prema riječima Smokrović, treba Kostrena. Dominik Dundović predstavljen je kao uspješan poduzetnik koji zapošljava 15 ljudi, smatra da se Kostrena mora mijenjati, a kao jednu od glavnih promjena naveo je plinofikaciju i kanalizaciju.


Ines Superina, marketinška stručnjakinja s iskustvom u privlačenju sredstava europskih fondova, smatra da Kostrena nije iskoristila sve svoje kapacitete, dok je vlasnica lokalne picerije Irena Abramović kazala da joj je čast dati podršku Maši Smokrović.


– Ovdje sam jedna čuvarica tradicije jer sam rođena Kostrenka, cijela moja obitelj je iz Kostrene i cijeli život živim tu i želim da moja djeca žive tu. Ni jedna gromača ne bi trebala samo tako nestati jer je netko tako odlučio, želim da se držimo tradicije, a čakavsku besedu nikako ne smijemo izgubiti, poručila je Abramović.