Županijski stožer

Koronavirus u PGŽ-u: Skočio broj novih slučajeva, veliki rast udjela pozitivnih testova

Portal Novi list

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 791Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 141 novooboljela osoba, a 83 su ozdravile.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1351 uzorak briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 10.44%.


Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 791.
112 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 14 sa Liburnijskog područja, 6 iz GK, po 3 sa otoka Krka i iz Crikvenicko-Vinodolske regije, 2 sa otoka Lošinja i 1 sa Cresa.


U skupini radno aktivnih stanovnika je 68 novooboljelih, 44 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 29 su osobe starije od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 4 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 50.


U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 osoba, jednaki broj kao i jučer.


Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminula još 1 necijepljena osoba sa prebivalištem iz PGŽ od posljedica COVID-19 bolesti.


Bez obzira na trend povećanja kako broja aktivnih slučajeva tako i broja hospitaliziranih osoba udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6.32%.