Lokalni izbori

Koalicija HDZ-HSLS u Čavlima predstavila listu i program pod sloganom “Sad je bitno – uključi se”

Sanja Gašpert

Predstavnici koalicije HDZ-HSLS u Čavlima

Predstavnici koalicije HDZ-HSLS u Čavlima

Našim mještanima je bitno da se imaju gdje zaposliti, a Općini da ima izvor prihoda, a onda će se moći kupiti ulaznica za predstavu u Domu ili će se graditi fasade, poručuje Stanislav ŽeželićProgram razvoja Općine Čavle nudimo pod sloganom “Sad je bitno – uključi se”, jer želimo vidjeti našu Općinu otvorenu i transparentnu, visoko razvijenu, s jakim poduzetničkim zonama, s raznolikom i prepoznatljivom turističkom ponudom temeljenoj na kulturno-povijesnoj baštini ovog kraja.


Jednostavno rečeno, našim mještanima je bitno da se imaju gdje zaposliti, a Općini da ima izvor prihoda, a onda će se moći kupiti ulaznica za predstavu u Domu ili će se graditi fasade, kazao je to Stanislav Žeželić (HDZ), kandidat koalicije HDZ-HSLS za načelnika Općine Čavle, predstavljajući program, ali i listu za Općinsko vijeće Čavle.


Kako je istaknuto na predstavljanju, izborni program ove koalicije podijeljen je na pet cjelina – rast i razvoj gospodarstva, suvremena infrastruktura, unaprjeđenje zdravstvene i socijalne zaštite, kultura i sport.
– Potrebno je nadograditi Program ukupnog razvoja Općine Čavle, a važan dio ove priče je i provođenje potpuno nove katastarske izmjere Općine Čavle, kao i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u Proizvodnoj Zoni Gorica I1, Poslovnoj Zoni Cernik K1, Berhonjin K2, Jelenje K4, ali i nastavak ulaganja u Proizvodnu Zonu Soboli I2.


Imamo u programu i izgradnju solarne elektrane uz sufinanciranje kroz EU fondove, kao i stavljanje dijela prostora Doma kulture Čavle na raspolaganje poslovnim subjektima. Što se tiče turizma, ističemo snažniju povezanost i potporu Općinske uprave naspram TZ Općine Čavle u promoviranju kulturne baštine, veće iskorištavanje prirodnih resursa uz lovni i eko turizam, promoviranje Grada Grobnika, auto-moto turizma, ciklo, ruralnog, gastro, kulturnog turizma i turizma digitalnih nomada, kazao je Žeželić.


Najavio je izradu strategije razvoja “Pametne Općine”, digitalni “Info Point”, sustav “Pametne rasvjete”, izgradnju reciklažnog dvorišta.


– Planiramo rekonstrukciju i adaptaciju Doma zdravlja Čavle, izgradnju Doma za starije i nemoćne, osnivanje društvenih centara treće životne dobi, besplatna zdravstvena savjetovališta, cjeloživotno učenje, pružanje pomoći građanima i kućanstvima, poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji, veću uključenost Općine Čavle u rad braniteljskih udruga, sadržaje za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.


Najavljujemo revitalizaciju projekta ” Mater Mlikarica”, otvaranje tematskog muzeja i potenciranje suradnje sa susjednom Općinom Jelenje u brendiranju Grobnika, kao i izradu projekta Morčić s temom bitke s Tatarima na Grobničkom polju, istaknuo je Žeželić, dodajući kako je programom planirano uređenje šetnice Rakovo selo-Grad Grobnik i igrališta Jama Krenovac, kao i prenamjena ex terena i prostora BK Bajci za sport.