Nova odluka

KBC Rijeka povećava broj kreveta za COVID-bolesnike

Barbara Čalušić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Time će dosadašnjih 15 mjesta za bolesnike s najtežim oblikom COVID-19 biti povećano za dodatnih 12 mjesta, čime će svi najteži bolesnici biti smješteni u jednom objektuDanas će riječka bolnica donijeti i odluku o dodatnim prenamjenama svojih prostora i organizaciji rada medicinskog kadra. Tako će rezervni intenzivistički kapaciteti za oboljele, konkretno 12 bolesničkih mjesta, koji su dosad bili smješteni u prizemlju glavne zgrade na riječkom lokalitetu, biti premješteni u zgradu Klinike za neurologiju gdje se nalazi i respiracijski centar.


Time će dosadašnjih 15 mjesta za bolesnike s najtežim oblikom COVID-19 biti povećano za dodatnih 12 mjesta, čime će svi najteži bolesnici biti smješteni u jednom objektu.


Medicinskom kadru koji skrbi o oboljelima, a tu se u prvom redu misli na anesteziologe, kako kaže ravnatelj riječke bolnice prof. dr. Alen Ružić, pridružit će se mladi specijalisti i stariji specijalizanti srodnih grana.
Ravnatelj KBC-a naglašava kako su kapaciteti Klinike za infektivne bolesti, gdje je smještena većina pacijenata sa srednje teškim simptomima, popunjeni 80 posto, no uvjerava da zasad nema mjesta panici.


– Zasad se u našem respiracijskom centru nalazi petero osoba, od kojih je jedan pacijent na respiratoru. Popunjenost naše Klinike za infektivne bolesti u ovom je trenutku 80 posto te je na sjednici bolničkog Stručnog vijeća dogovorena priprema rezervnih kapaciteta na Klinici za otorinolaringologiju u kojoj je spremno dodatnih 15 bolesničkih postelja, ističe Ružić.