Dodjela

Kastavski učenici imaju tako dobre rezultate da je Grad podijelio dodatnih 10 stipendija

Slavica Kleva

Stipendistica prima čestitke gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca

Stipendistica prima čestitke gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca

U gradskoj vijećnici održana dodjela stipendija srednjoškolcimaUmjesto planiranih dvadeset, Grad Kastav je podijelio trideset stipendija srednjoškolcima za tekuću školsku godinu, dodatnih osam stipendija za nadarene učenike i dvije za redovne učenike.


Naime, gradonačelnik Kastva Matej Mostarac odobrio je 10 dodatnih stipendija za sdrednjoškolce zbog izuzetnih rezultata koje su imali prijavljeni učenici.


Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju koje je održano u gradskoj vijećnici popratio je gradonačelnik Mostaracc obrativši se stipendistima biranim riječima.
– Ovo mi je jedan od ljepših dana, podjela stipendija tolikom broju mladih ljudi, to i nama daje poticaj za daljnji rad. Pokazali ste, vaša volja za učenjem je ogromna, pogotovo u ovim novim okolnostima u kojima živimo, no, s druge strane, digitalizacija nam je omogućila da bilo kada i bilo gdje možemo biti u realnom trenutku povezani s cijelim svijetom.Živimo u vremenima kada su vam sva vrata otvorena, no, i vrijeme kada morate razmišljati svojom glavom.


Ova gradska stipendija samo je čin da nastavite putem koji ste si zacrtali, kazao je Mostarac okupljenim stipendistima i njihovim roditeljima.


Neva Andonov Lipovac, v.d. pročelnica Ureda Grada Kastva naglasila je da će ovih dana svima njima sjesti na račun stipendija za prosinac ali i svi zaostaci od rujna.


U školskoj godini 2021/2022. prema Kriterijima za stipendiranje izvrsnih učenika dodijeljeno je sedamnaest stipendija.


Dobitnici su Laura Afrić, Karlo Domijan, Ana Injac, Toni Kukec, Dorian Jurešić, Katarina Dragozetić, Lana Acinger, Dora Špiljak, Lucijan Mofardin, Luka Pustahija, David Glažar, Ernest Podobnik, Frane Livić, Paula Kanjuo, Lucija Grubišić, Elena Kenda, Dora Kostelac, Lucija Žeželj.Podijeljeno je i osam stipendija za redovite učenike. Stipendisti su Nikolina Horvat, Filip Bačić, Elizabeta Bosak, Martin Terlević, Nikolina Pravdica, Tea Lukenda, Petra Jurčić, Nika Grgurić i Lucija Erstić.


Podijeljene su i tri sportske stipendije, a riječ je o Elidi Babić, Andrei Kosanović i Adriani Ross.Dora Špiljak jedna je od stipendista Grada Kastva, polaznica je prvog razreda srednje škole, pohađa GAM u Rijeci i odlična je učenica.


– Stipendija mi je veliki poticaj za daljnje učenje, istraživanje i rad. Odličan sam đak, a pitate me sto ću učiniti sa stipendijom? Pa, za sada ću štedjeti pa razmisliti kako je utrošiti, kazala nam je mlada, pametna srednjoškolka.


Kazala nam je da je zanimaju prirodni predmeti, pogotovu je zanima farmacija, a mi joj u njezinu traganju za znanjem poželjeli uspjeh i ustrajnost u radu.