Večer pjesme i čakavske besede

Karin Kuljanić koncertom u Kastvu proslavila 25 godina svoje pjevačke karijere

Bruna Matičić

Snimio Vedra KARUZA

Snimio Vedra KARUZA

Ova višestruka pobjednica MIK-a svoj je obljetnički koncert održala na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru, kako to mnogi vole reći, i to u glazbenoj pratnji Maria Šimunovića na gitari, Tončija Grabušića na bubnjevima, Damjana Grbca na basu i Roberta Grubišića na klavijaturama, vrsnih glazbenika s kojima surađuje niz godina

KASTAV  U sklopu Kastafskog kulturnog leta nakon punih 11 godina na kastavsku se Crekvinu vratila Karin Kuljanić i održala koncert kojim je proslavila 25 godina svoje pjevačke karijere.
Ova višestruka pobjednica MIK-a svoj je obljetnički koncert održala na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru, kako to mnogi vole reći, i to u glazbenoj pratnji Maria Šimunovića na gitari, Tončija Grabušića na bubnjevima, Damjana Grbca na basu i Roberta Grubišića na klavijaturama, vrsnih glazbenika s kojima surađuje niz godina.


 


 
Karin je koncert otvorila pjesmom ‘Mom zavičaju’ i publici odmah najavila večer i odličnu atmosferu punu emocija, smijeha i domaće, čakavske besede.


 


– Dobra večer! Kastav i ja ponovno se jako volimo. Nadam se da ćemo se nakantat i otvorit dušu, rekla je Karin Kuljanić na samom početku koncerta u obraćanju publici te kazala da će konačno pjevati punim glasom, zajedno s bendom koji se prvi put sastao nakon dugo godina.

Foto galerija: Karin Kuljanić u Kastvu Foto: Vedran Karuza 


Koncert je Karin nastavila vlastitim pjesmama ‘Štorija od života’, ‘Tribalo bi zakantat’ i prepuno gledalište na Crekvini zagrijala svojim anđeoskim glasom. Na repertoaru su se u nastavku našle i ostale uspješnice poput ‘Večeri moje naranče’ koju je otpjevala s Tončijem Grabušićem, ali i dvije nove prekrasne pjesme ‘Barka’ i ‘Dih’ koje je premijerno izvela uz vokalnu pratnju Linde Lenac. Po završetku izvedbe recitacijom i emotivnim riječima kastavskoj se publici obratila i autorica Đurđa Grujičić, a u nastavku su uživali u hitovima i najpoznatijim čakavskim pjesmama. Publika je posebno živnula kada se Karin na pozornici pridružio Mario Lipovšek Battifiaca i u zajedničkoj pjesmi ‘Vrime leti’, ali i pjesmama ‘Prihajan doma’ i ‘Del tebe’ publici su još jednom pokazali zavidne pjevačke sposobnosti.


Kako se koncert bližio kraju, tako su se nizali hitovi na oduševljenje publike i atmosfera je postala življa, a najveći pljesak izazvale su pjesme ‘Neka ljubav moja sa’, ‘Za te rojena’ i, naravno, najizvođenija pjesma obnovljenog MIK-a ‘Zami me sobun sakamo’ autorice Mirjane Bobuš.


Karin Kuljanić osim dobre zabave, pjesme i smijeha koji su se izmjenjivali u gotovo dvosatnom koncertu, na kastavsku je Crekvinu donijela pregršt emocija te se iskreno nadamo da za sljedeći njezin koncert na ovoj impresivnoj pozornici nećemo morati čekati sljedećih 11 godina.