Cvijeće i poljoprivredni proizvodi

Jesenski sajam kod Konta: Građanima će podijeliti sadnice i upute o uzgoju

Ljiljana Hlača

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ovog puta izlaže četrdesetak zanimljivih izlagača koji nude proizvode poput lavande, meda, maslinovog i bučinog ulja, proizvode od voća i povrća, likera, sapunaRIJEKA Danas je započeo Jesenski sajam kod Konta u organizaciji tvrtke Rijeka plus. Cvijeće i proizvodi OPG-ova moći će se kupiti do subote 21. rujna. Radno vrijeme sajma je od 8 do 19 sati.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZAOvog puta izlaže četrdesetak zanimljivih izlagača koji nude proizvode poput lavande, meda, maslinovog i bučinog ulja, proizvode od voća i povrća, likera, sapuna.
Svoj doprinos i ove godine daje KD Čistoća akcijom dijeljenja sadnica u okviru programa održivog gospodarenja. To je na rasporedu u četvrtak i petak od 9 do 12 sati. Riječ je o trajnicama (aromatično bilje) koje su tijekom ljeta krasile gradske cvjetne gredice.


Uz sadnicu će građani dobiti upute o uzgoju, brizi te korištenju ali i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.


Pripremljena je i jedna edukativna radionica pa će tako Ana Smokrović, autorica stranice “Anino povrće”, u subotu s početkom u 11 sati održati jedno zanimljivo predavanje na temu kako uzgojiti i pripremiti zdravu hranu.