SJAJAN KONCERT

Jed Becker’s Group i Elvis Stanić oduševili na dionici Jerry Ricks Blues Festivala u Opatiji

Robert Šimonović

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Momci su otvorili nastup pjesmom "Marry had a little lamb", da bi se tu našle i stvari izvođača poput Stevie Ray Vaughana, Bo Diddleya, Buddy Guya ili svima poznatog Erica ClaptonaOPATIJA – Ugodna ljetna opatijska noć obasjana mjesečinom protekla je u znaku Jed Becker’s Groupa i njihova gosta, legendarnog gitarističkog virtuoza Elvisa Stanića. Petu večer Jerry Ricks Blues Festivala otvorila je mlada pjevačica, rođena Opatijka, Mateja Majerle.


Nastup mlade pjevačice koja je publici poznata i kao kazališna, filmska i televizijska glumica obilježen je njenim obradama svevremenskih klasika cjenjene američke blues pjevačice, Ette James i kraljice soula Arethe Franklin. Melankolična, ali moćna “At last” privukla je pažnju prisutnih, a pjesme nešto bržeg ritma, “These Boots Are Made for Walkin'” ili “Rehab”, kao da su pomalo uspavanu publiku promrdale u njihovim stolicama. Izvrsnu Majerle, na gitari je pratio jednako tako izvrsni Mario Šimunović.

Na repertoaru su se pronašle još i “I just wanna make love to you” i “I’d rather go blind” Ette James, kao i “Chain of fools”, “I never loved a man” i “Natural woman” Arethe Franklin. Publika je velikim aplauzom podržala i ispratila mladu pjevačicu, nakon koje su se na binu popele glavne zvijezde večeri – Jed Becker’s Group ft. Elvis Stanić.


Jed Beckerse čine vokal i gitarist Emir Grozdanić, Damjan Grbac na bass gitari i Tonči Grabušić na bubnjevima. Elvisa Stanića, jednog od najboljih hrvatskih gitarista i harmonikaša, kao i najnagrađivanijeg jazz skladatelja, nije potrebno dodatno predstavljati, a o njihovoj svirci dovoljno govore oduševljene reakcije okupljene publike.Momci su otvorili nastup pjesmom “Marry had a little lamb”, da bi se tu našle i stvari izvođača poput Stevie Ray Vaughana, Bo Diddleya, Buddy Guya ili svima poznatog Erica Claptona. Koncert se bliži kraju, a Jerry Ricks Blues Festival nastavlja se danas u Kastvu nastupom Valerije Nikolovske i Branka Bogunovića Pifa, a zadnji dan festivala nastupit će Lela & Joe Kaplowitz, kao i legendarni Dado Topić.