Započeli s radom

Jasličari krenuli u novootvoreni vrtić Val u školi Nikola Tesla

Ingrid Šestan Kučić

U OŠ "Nikola Tesla" za formiranje četiri odgojne skupine i prihvat 40 djece jasličkog uzrasta, uređene su prostorije u južnom i zapadnom dijelu prizemlja školeNakon što su početkom tjedna otvorene nove jaslice na Orehovici, danas je bio prvi jaslički dan za mališane koji su krenuli u novouređeni vrtić Val, smješten u Osnovnoj školi “Nikola Tesla”.


Prvog dana polaženja jaslica mališane i njihove roditelje dočekali su zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg, ravnateljica Dječjeg vrtića More Jasna Crnčić te predsjednik Mjesnog odbora Školjić – Stari grad Aleksio Komar.


U OŠ “Nikola Tesla” za formiranje četiri odgojne skupine i prihvat 40 djece jasličkog uzrasta, uređene su prostorije u južnom i zapadnom dijelu prizemlja škole ukupne površine 357 četvornih metara s posebnim vanjskim ulazom iz Ulice Đure Šporera, kao i prostor vanjskog igrališta u kortilu zgrade od 35 četvornih metara.

Igralište je prilagođeno jasličkom uzrastu, ograđeno i obloženo antitraumatskom podnom oblogom. Uz četiri prostorije za četiri odgojne skupine novog dječjeg vrtića Val, uređen je i prateći sanitarni čvor te hodnik, pomoćna prostorija za odgajateljice, kuhinja i glavni ulaz u jaslice.


Nove jaslice sastavni su dio Dječjeg vrtića More, a u njihovo je uređenje uloženo 65 tisuća eura. Istovremeno, u OŠ “Nikola Tesla” uređena je i nova blagovaonica za potrebe učenika osnovne škole budući da je dosadašnja prostorija prenamijenjena za smještaj djece jasličke dobi.


Srušen je pregradni zid između dviju prostorija da bi se dobila veća prostorija površine 70 četvornih metara, postavljen je laminat, oličeni su zidovi i strop te dograđena elektroinstalacija. Također, pored postojećih unutarnjih stepenica izvedena je betonska rampa u hodniku radi olakšanja transporta hrane u blagovaonu, a ukupna vrijednost tih radova je 18 tisuća eura.