Pašac iz treće u petu zonu

Izglasana nova odluka o komunalnoj naknadi: Riječanima vrlo brzo stižu rješenja na kućne adrese

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Mjesni odbor Pašac premješten je iz treće u petu zonu, a mjesni odbori Orehovica, Draga, Svilno i Sveti Kuzam iz četvrte u petu zonu što znači da građani u njima neće plaćati skuplje računeRIJEKA Gradsko vijeće je prihvatilo Odluku o komunalnoj naknadi što znači da će vrlo brzo na adrese građana Rijeke stići nova rješenja, a koliki će biti iznos zavisit će od zone u kojoj se nalazi mjesni odbor. Odluku je podržala SDP-ova vladajuća koalicija, HNS i Marinko Koljanin, dok su protiv Odluke bili dva vijećnika Liste za Rijeku i Zvonimir Peranić.


Gradonačelnik Vojko Obersnel predložio je sam amandman na Odluku o komunalnoj naknadi kojim je Mjesni odbor Pašac premješten iz treće u petu zonu, a mjesni odbori Orehovica, Draga, Svilno i Sveti Kuzam iz četvrte u petu zonu što znači da građani u njima neće plaćati skuplje račune.


Tihomir Čordašev iz Akcije mladih primijetio je da oporba nema većinu i odlučio je sa stranačkim kolegama napustiti vijećnicu dok se ne završi ta točka dnevnog reda kako bi se vidjelo tko je oporba, a tko vlast.
Josip Ostrogović (HDZ) podsjetio je da u predizbornom programu SDP-a nije ni bilo riječi o poskupljenju komunalne naknade te da se opet obmanjuju birači. I HDZ-ovci su odlučili napustiti gradsku vijećnicu. Danko Švorinić (Lista za Rijeku) podsjetio je da je riječ o reprizi iz studenoga prošle godine.


– Opcija koja je protiv ovakve odluke je nominalno u većini. Tri naša vijećnika će biti protiv ove točke. Ali predstavnici onih koji su izašli nisu svi došli i oni su odgovorni što će prijedlog ove odluke proći, izjavio je Švorinić.


Marinko Koljanin poručio je da odbija pritiske na sebe i da neće dozvoliti da ga netko instruira kako će glasovati.