Koalicijski sporazum

Ivana Cvitan Polić ide na izbore “Svi(m) srcem za Čavle”

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Koalicija stranaka SDP-Unija Kvarnera-HSU na izborima podržava Ivanu Cvitan PolićKoalicija stranaka SDP-Unija Kvarnera-HSU potpisala je u atriju Kaštela u Gradu Grobniku koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore i predstavila zajedničku kandidatkinju za načelnicu i nositeljicu liste koalicije za Općinu Čavle, aktualnu načelnicu Ivanu Cvitan Polić (SDP), koja na izbore izlazi treći put, nakon što je prvi mandat odradila kao zamjenica načelnika, a drugi kao načelnica Općine Čavle.


Kako je tom prigodom istaknuto, ova koalicija na izbore izlazi pod sloganom “Svi(m) srcem za Čavle”.


Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici ogranaka stranaka u Čavlima – predsjednik SDP-a Čavle Alen Knežević, predsjednik Unije Kvarnera Čavle Norbert Mavrinac i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Čavle Mario Bernobić.
– Riječ je koaliciji koja je i do sada imala odličnu suradnju i koja jamči kontinuitet rada, rasta i razvoja Općine Čavle.


U proteklom razdoblju uspješno su povučena sredstva iz EU i nacionalnih fondova zahvaljujući kojima su realizirani brojni projekti, ali i započeta realizacija novih.


Veliki kulturni, sportski, gospodarski i infrastrukturni objekti obilježili su prošli mandat – dogradnja zgrade Osnovne škole Čavle, energetska obnova Doma kulture i obnova i revitalizacija Kaštela Grobnik s novim Interpretacijskim centrom, viteškom sobom i vidikovcem, kompletna modernizacija javne rasvjete, proširenje groblja Cernik i obnova crkve u Gradu Grobniku, uređenje igrališta Jama, fitnes parka, igralište u Sobolima te ulaganje u razvoj regionalnog centra Platak, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom.Kontinuirano se ulaže u poboljšanje komunalnog standarda i kvalitete života svih mještana te obnovu objekata u vlasništvu Općine, kazala je Ivana Cvitan Polić. Dodala je kako je u proteklom četverogodišnjem razdoblju nastavljen i razvoj socijalnih i zdravstvenih programa brigom za djecu, mlade, starije te bolesne i nemoćne mještane, kroz javnozdravstvene akcije, vježbe za starije, preventivne preglede, usluge logopeda i edukacijskog rehabilitatora za djecu, stipendije te uskoro projekt gerontodomaćica i novi Klub za umirovljenike u Bajčevu selu.


Realizirane su brojne uspješne i prepoznate manifestacije poput nezaboravne Zvončarske simfonije, ali i već tradicionalni Dani vina, Festival pučkog teatra Čavle Omišalj, Festival palente i sira, kazala je Cvitan Polić.


Kako je najavila, u novom mandatu realizirat će se gradnja ceste u poslovnoj zoni Soboli, koja će biti preduvjet razvoja i dolaska novih poduzetnika, nastaviti obnova i daljnji razvoj sadržaja Kaštela Grobnik, izgraditi pomoćno igralište, urediti i modernizirati unutrašnjost Doma kulture.


– Započet će se i s prenamjenom Čebuharove kuće u zavičajni muzej, gdje bi konačno dobili prostor za prezentaciju bogate kulturne i tradicijske baštine, a centar mjesta i glavni Trg hrvatskih branitelja dobit će nove novi izgled i sadržaje.


Obnovit će se fasada na starom dijelu zgrade OŠ Čavle i ogranka Petešić Dječjeg vrtića Čavlić, obnoviti spomenik u Sobolima i zvonik crkve sv. Bartola te čitaonica u Cerniku i Grobniku, izgraditi reciklažno dvorište te nastaviti ulaganje u sve sadržaje na Platku, istaknula je Cvitan Polić, dodajući kako je sve spremno i za nastavak razvoja općine s projektima za koje su već ugovorena bespovratna sredstva u visini većoj od 16 milijuna kuna.