"Pogled s vrha prstiju"

“Ispričaj nam priču”: Predstavljanje produkcije riječke baletne i plesne škole u Zajcu

Marko Dobrecović

Više od stotinu učenika škole ove će nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu predstaviti svoju produkciju koja okuplja poznate priče svjetske književnostiOsnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica predstavlja svoju novu tematsku završnu produkciju. S početkom u 19 sati, više od stotinu učenika škole ove će nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu predstaviti svoju produkciju koja okuplja poznate priče svjetske književnosti.


Foto galerija: Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica: "Pogled s vrha prstiju" Foto: P. N.Svome tradicionalnom programu „Pogled s vrha prstiju“, kojime obilježavaju kraj školske godine, ove sezone dali su podnaslov „Ispričaj nam priču“, koji naznačuje tematiku produkcije.


 
U programu sudjeluje preko 160 sudionika, od predškolskog uzrasta do 4. razreda plesne škole, iz deset razrednih odjela klasičnog baleta i osam odjela suvremenog plesa te šest odjela predškolskog plesnog obrazovanja. Članovi ansambla plesnim će koracima donijeti prizore iz najdražim im poznatih romana te dječjih priča i bajki.  


Uz učenike OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, u programu će nastupiti i njihovi gosti s ljubljanskog Konzervatorija za glazbu i balet te učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka koji nastupaju u sklopu inkluzivnih plesnih radionica projekta „Bez granica“ – inkluzivnih plesnih radionica.


Koreografi plesnih brojeva su učitelji plesnih predmeta škole u suradnji s učenicima. Tradicionalnom godišnjom plesnom produkcijom na kazališnim daskama, škola na najljepši mogući način objedinjuje školsku godinu na zalazu. 


-Doživljaj „pravog“ plesnog nastupa u kazalištu, pred kazališnom publikom našim učenicima daje doživljaj te ih tako odgaja, dok neke i usmjerava prema profesionalnome plesnom putu, poručuju iz Škole.


Nastupima otvorenim za publiku, OŠ za klasični balet i suvremeni ples promovira baletnu i plesnu umjetnost, rad škole te njezinu prepoznatljivost i vidljivost u zajednici.