Otvoreno

Hotel Bonavia konačno opet radi nakon sezone i lockdowna: Nadaju se da će uspjeti privući poslovne goste

Alenka Juričić Bukarica

Hotel Bonavia / Foto: S. DRECHSLER

Hotel Bonavia / Foto: S. DRECHSLER

Posezona je vrijeme kongresa i sličnih događanja, no oni su u ovoj korona godini u pravilu izostali te se organiziraju tek rijetki. Za nadati se da će Bonavia ipak privući i ovakva događanjaRIJEKA – Hotel Bonavia od ovog tjedna ponovo radi. Naime, Plava laguna, u čijem je sastavu ovaj riječki hotel, konačno je odlučila otvoriti Bonaviju koja je zatvorena u ožujku, na početku »lockdowna« i do ovog tjedna je ostala zatvorena. U Plavoj laguni podsjećaju i kako će Riječani i posjetitelji Rijeke moći ponovo uživati i u pondi Cafea Dante.


Povratak radnika


Bonavia tako otvara svoja vrata za posezonu, a kako doznajemo, želja je da hotel ostane otvoren i tijekom zime. Jasno, sve će ovistiti o epidemiološkim prilikama i daljnjem razvoju situacije s pandemijom. Samim otvaranjem ovog kultnog riječkog hotela, u Rijeku su se ponovo vratili i njegovi djelatnici.


Naime, s obzirom da je tijekom ljetne sezone ovaj hotel bio zatvoren, zaposlenici su preraspoređeni u druge hotele Plave lagune u Poreču i Umagu kako bi odradili sezonu. Procjena tvrtke je bila da se naglasak u ljetnim mjesecima stavi upravo na odmorišne destinacije, dakle one za klasičan ljetni odmor. Samim time, riječki je objekt tijekom ljeta ostao zatvoren, a gosti koji bi inače odsjedali u Bonaviji, preorijentirali su se na druge gradske hotele Jadran hotela, koji su cijelo ljeto bili otvoreni.
Međutim, sada kada je stigla posezona i turisti su se vratili kućama, za očekivati je da će se hoteli i ostali objekti Plave lagune, kao i drugih hotelijera, polako zatvarati te broj onih koji rade  svesti na minimum. Posezona je vrijeme kongresa i sličnih događanja, međutim, ove korona godine su kongresi u pravilu izostali te se organiziraju tek rijetki. No, za nadati se da će Bonavia ipak privući i ovakva događanja, barem u manjem obimu. Sada se, dakle, fokus s klasičnog odmorišnog turizma ipak prebacuje na onaj gradski koji nije toliko aktualan tijekom samih ljetnih mjeseci, već je orijentiran na poslovanje čitave godine.


Nema grupnih putovanja


Ono što gradskim hotelima u posezoni ne ide na ruku, jest i činjenica da ove korona godine izostaju grupna putovanja, dakle grupe gostiju koje pune smještajne kapacitete u jesen, zimu i proljeće. Ipak, individualni poslovni gosti, primjerice, i dalje putuju i trebaju smještaj.


U svakom slučaju, gosti koji dođu u Rijeku, od ovog tjedna na raspolaganju imaju još jedan reprezentativan hotelski objekt. A i sami Riječani mogu popiti kavu u ovdašnjoj kavani. Dodajmo i da Plava laguna ima u svom sastavu dvadesetak turističkih objekata