PUN POGODAK 

Hodali, vježbali, igrali se i družili: Rekreacijski dan u Kostreni privukao mnoge

Slavica Mrkić Modrić

Foto SSR "Sport za sve" PGŽ

Foto SSR "Sport za sve" PGŽ

Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska ponudili su bogat programKOSTRENA – Nedjeljni dan u Kostreni bio je sve samo ne lijen. Ma hodalo se i trčalo, sportski nadmetalo i družilo punom parom. Mnogi će reći – bio je to sjajan sportsko-rekreacijski dan čiji je program privukao brojne sudionike i posjetitelje u Žurkovo. Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska ponudili su program za sve generacije i to se pokazalo punim pogotkom.


Vježbajmo zajedno


Sve je započelo programom »Vježbajmo zajedno« kroz koji su se sudionici pripremili za program pod nazivom »Korakom do zdravlja« – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene. Sudionicima su ponuđene tri rute, ovisno o njihovoj fizičkoj spremi, a organizator je za sve pripremio štapove za hodanje, kape te okrjepu.


Tko nije želio hodati, mogao se uključiti u brojne sportsko-rekreativne igre u organizaciji KŠR-a Gorovo, pa su brojni iskoristili priliku zaigrati badminton, hokej, kuglati ili gađati metu. Zainteresirani su posjetili i isprobali atraktivni poligon streličarstva koji je pripremio SK Ajkule Rijeka, a uz stručno vodstvo početnici su mogli savladati osnove ovog atraktivnog sporta. Cjelokupni program je upotpunilo i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje, glazbenu je podlogu pripremio DJ Vedran, a voditelj programa je bio Dražen Turina Šajeta.

Aktivna Hrvatska


Posebnu dimenziju cijelom sportsko-rekreativnom događanju donio je program Aktivna Hrvatska čija je ekipa, za sve prijavljene, održala jedinstveni trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a sam program vodila je popularna Renata Sopek. Ovaj atraktivni program održava se već jedanaest godina i u Kostreni je ponudio popularno vježbanje na otvorenom koje je privuklo brojne sudionike.Podsjetimo, program je to pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića i uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora, a promiče zdrav način života i jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih u Hrvatskoj. Povratkom hodača i završetkom treninga Aktivne Hrvatske završio se prvi dan proljetnog izdanja sportske rekreativnosti u Kostreni, koje se održavaju u suradnji TZ-a Općine Kostrena te brojnih partnera, a nove aktivnosti najavljuju se već za narednu nedjelju. Bit će to još jedno sjajno proljeće u Kostreni.