Otvoreno

Grad Rijeka raspisao natječaj za usluge socijalnog mentorstva

Sanja Gašpert

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju udruge, vjerske zajednice koje ispunjavaju svojstva prihvatljivih ponuditelja sukladno odredbama dokumentacije za provedbu natječajaDo 10. ožujka otvoren je javni natječaj za odabir projekata/programa pružatelja usluge socijalnog mentorstva u 2023. godini, koji je objavio riječki Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, s ciljem dovođenja do pozitivne promjene u socijalnom statusu pojedinca kroz socijalnu uslugu socijalnog mentorstva i to kroz aktivnosti osnaživanja, pri čemu je fokus na njihovim sposobnostima i potencijalima kako bi napredovali do zaposlenja, obuke, daljnjeg obrazovanja ili drugih oblika aktivacije, kako bi se u konačnici bolje integrirali u zajednicu u kojoj žive.


Kako piše u natječaju, ciljane skupine korisnika na koje projekt/program mora biti usmjeren su dugotrajno nezaposlene osobe korisnici zajamčene minimalne naknade, djeca korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe s invaliditetom, osobe kojima prestaje pravo na uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja, osobe koje su žrtve trgovanja ljudima, osobe nakon izvršenja kazne, kao i osobe u riziku od socijalne isključenosti.


Pravo sudjelovanja u natječaju imaju udruge, vjerske zajednice koje ispunjavaju svojstva prihvatljivih ponuditelja sukladno odredbama dokumentacije za provedbu natječaja.
Iznosi (su)financiranja pojedinog projekta/programa iz područja pružanje socijalnih usluga-socijalno mentorstvo od 13 do 26 tisuća eura.


Detaljni opis o potrebnoj dokumentaciji nalazi se u tekstu javnog natječaja, koji je objavljen na web stranici Grada Rijeke.