Magija akustične gitare

Frano Živković publiku u Filodrammatici uveo u čarobni svijet filmske glazbe

Claudia Bošković

Snimila Angela MAKSIMOVIĆ

Snimila Angela MAKSIMOVIĆ

Frano je na pozornicu pozvao i dječji zbor Tratinčice s kojim je izveo skladbu „Over The Rainbow“, a kasnije je publiku počastio i solo pjevačkom izvedbom „Remember Me“, skladbe iz crtanog filma Coco 


U Filodrammatici održan je nastup mladog nagrađivanog riječkog glazbenika Frane Živkovića, multiinstrumentalista i svjetski prepoznatog gitarista. U jedinstvenoj večeri glazbenik je posjetitelje magijom akustične gitare uveo u očaravajući svijet filmske glazbe, kojoj se pridružilo i nekoliko autorskih brojeva, ali pokoja glazbena posveta Franinim uzorima, prijateljima i glazbenim počecima.

Foto galerija: Koncert - Frano Živković u Filodramatici Foto: Angela MaksimovićLakoćom virtuoznog plesa prstiju po žicama Frano je koncertnu noć otvorio kultnom temom iz „Pink Panther“, nastavivši sa „Moon River“ iz filmskog klasika „Doručak kod Tiffanyja“, a na repertoaru našlo se i originalnih dionica iz svjetskih blockbustera ”Blade Runner”, “Dobar, loš, zao” i „Briljantin“.
Prisjetivši se kako je Filodrammatica mjesto na kojemu je održao svoj prvi solo koncert, Frano je na pozornicu pozvao i dječji zbor Tratinčice s kojim je izveo skladbu „Over The Rainbow“, a kasnije je publiku počastio i solo pjevačkom izvedbom „Remember Me“, skladbe iz crtanog filma Coco. 


Potvrdivši kako doista posjeduje jedan autentičan gitaristički senzibilitet, Frano Živković u još jednoj posebnoj noći dotaknuo je srca okupljenih slušatelja.