Vožnja i druženje

FOTO Jubilarni riječki susret ljubitelja vespi: “Oko njih titramo kao da su živa bića”

Claudia Bošković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Odazvalo se više od 120 sudionika, iz Hrvatske, ali i stranih zemalja: Slovenije, Italije, Austrije, Češke i ostalih.Nakon pandemijske pauze, ove godine održava se dugo iščekivani 10. susret riječkih Vespi, koji se odvija između 17. i 19. lipnja.


Foto galerija: Susret Vespa kluba Rijeka Foto: Vedran Karuza


Ovogodišnji jubilarni susret obilježava se u ponešto svečanijem tonu, a program je popraćen izradom majica, prigodnih naljepnica i dodjelom tombola.

Riječki ljubitelji vespi okupili su se ujutro kod Tvornice piva na Trsatu, a uz ugodan razgovor otkrili su nam i današnje planove oko organizacije događaja.Plan je obići lokacije u okolici Rijeke: Preluk, Opatiju, Lovran, Mošćeničku Dragu, Učka. Povratak na očekuje se u večernjim satima, a bikere očekuje i druženje uz večeru i glazbu.Procijenjeni broj uzvanika je između 120 i 130, a gosti dolaze iz susjednih krajeva unutar Hrvatske, ali i stranih zemalja – Slovenije, Italije, Austrije, Češke i ostalih.Kako tvrdi član Vespa kluba, Igor Pavić, u vespa svijetu naglasak je na obiteljskom druženju.Vespa klub Rijeka osnovan je 2010. godine, a kako tvrdi Mario Udina, istaknuti član u organizaciji kluba: „Motivacija je djelovanje lokalno i okrupnjivanje članstva u Vespa svijetu.Činimo to iz zabave s ljudima čija je zajednička ljubav vespa, vožnja i druženje.“Osim na potezu lokalnih obilazaka, motoristički susreti odvijaju se i izvan Hrvatske.„Jedan od prvih na koje je išao Vespa klub Hrvatska, jer tada još nije bilo drugih klubova, je bio susret u Trevisu 2008. godine, a onda smo počeli smo ići i na svjetske vespa susrete, bili smo u Zell am Seeu, a ja sam bio u Husserlu i Mantovi.Inače jedanput godišnje organiziramo i CroVespu, tako da idemo i po Hrvatskoj.“„Vespe su naši limeni ljubimci, a ne samo prijevozno sredstvo od točke A do točke B“, ističe jedan od članova, Nikola Felker.„Motori su uglavnom stariji, oko njih titramo kao oko živih bića“, dodaje.„U klubu se odlično slažemo, među mlađima i starijima vlada sinergija.“, naglašava član kluba Tomislav Škvorc.Iako je pandemija poremetila okupljanja članova Vespa kluba, pozitivna je vijest da članstvo svejedno u porastu, a trenutno broji njih pedesetak.